Atletiko je bez Crnogorca upao u krizu: Stefan Savić, faktor razlike

Njegov povratak je velika vijest, jer je crnogorski as najvažniji dio odbrane španskog šampiona, koji je bez njega u ekipi imao najveću krizu od kada je Dijego Simeone došao na klupu

13665 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Atletico de Madrid
Foto: Atletico de Madrid

Poslije više od mjesec i po pauze zbog povrede mišića, prvi put od 4. decembra prošle godine, Stefan Savić je u konkurenciji za tim Atletika.

Našao se na listi igrača za večerašnji meč sa Valensijom (21) na Vandi.

Njegov povratak je velika vijest, jer je crnogorski as najvažniji dio odbrane španskog šampiona, koji je bez njega u ekipi imao najveću krizu od kada je Dijego Simeone došao na klupu.

"Marka" pod naslovom "Savić, faktor razlike", objašnjava, kroz statistiku, koliko je on važan za Atletiko.

Konstatuje se da je odigrao samo 14 od 29 mečeva ove sezone, a da je prošle u ovoj fazi šampionata, Crnogorac bio na terenu na 26 od 29 utakmica.

Atletiko je tada bio jasan kandidat za titulu, sada je cilj da dođe do mjesta koje vodi u Ligu šampiona.

Atletiko je bez njega izgubio četiri od utakmica u La Ligi (računajući i duel protiv Majorke koji nije završio zbog povrede) i samo jednom je sačuvao gol u toj lošoj seriji.

"Podsjetimo, Crnogorac je propustio prve četiri utakmice Lige šampiona zbog suspenzije od prošle godine i zbog povrede nije mogao da bude na utakmici protiv Porta. Povreda koja ga je takođe spriječila da igra u Superkupu i Kupu kralja i koja se poklopila sa najgorim nizom rezultata u eri Simeonea. Četiri ligaška poraza, jedan remi i samo jedna pobjeda protiv Rajo Valjekana", navodi "Marka" i konstatuje:

"Ostaje da se vidi da li se Crnogorac sada vraća u prvih 11. Atletiku je potreban kao vazduh".

Bonus video: