Crna Gora bez rivala u novembru; Tumbaković: Odmor neće škoditi

Prvi put nakon devet godina, fudbalska reprezentacija Crne Gore neće igrati utakmicu u novembru
56 pregleda 1 komentar(a)
Poljska - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Poljska - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.10.2017. 10:03h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore neće igrati utakmicu u novembru, u terminu predviđenom za baraž i prijateljske utakmice.

„Sokoli” su prošlog mjeseca završili kvalifikacije za Mundijal, nisu uspjeli da se plasiraju u plej-of, a trebalo je da u novembru odigraju bar jedan prijateljski duel.

Ta varijanta je, međutim, definitivno otpala, iz raznoraznih razloga...

"Nismo uspjeli da nađemo protivnika. Nećemo igrati u novembru, mislim da je to definitivno", kazao je selektor Ljubiša Tumbaković.

I da nije definitivno, premalo je vremena - do reprezentativnih okupljanja u novembarskom terminu Fife za nacionalne selekcije ostalo je još samo deset dana (6. - 12. novembar), a spiskovi pozvanih fudbalera već je trebalo da budu proslijeđeni klubovima.

"Imali smo nekoliko opcija, više je to pitanje za ljude iz Saveza, ali koliko znam, nisu svi potencijalni rivali i njihovi Savezi bili baš profesionalni kada je u pitanju zakazivanje mečeva. Na neke ponude koje smo dobili slali smo odgovore, ali nakon toga nismo imali nikakve povratne informacije", istakao je Tumbaković.

Prvi put nakon devet godina, Crna Gora neće igrati utakmicu u novembru - po Tumbakoviću, to ne bi trebalo da puno da škodi...

"Bilo bi bolje da igramo, ali mislim ni da odmor neće naškoditi - igrači su uglavnom standardni u svojim klubovima, a možda su i malo umorni, imajući u vidu podatak da mnogi od njih, osim nacionalnih prvenstava, igraju i evropska takmičenja", kazao je Tumbaković.

Vremena do narednih takmičarskih mečeva ima puno, skoro godinu - mart i jun 2018. su termnini za odigravanje prijateljskih utakmica, prije septembarskog starta Lige nacija, novog Uefinog takmičenja.

Upravo će Liga nacija zamijeniti prijateljske utakmice reprezentacija, mahom neatraktivne za javnost, navijače, medije..

Nacionalni fudbalski savezi, dakle, od naredne godine neće morati da zakazuju prijateljske mečeve, sve će to obavljati Uefa, i to putem žrijeba za Ligu nacija, kvalifikacije...

CRNA GORA U NOVEMBRU

2008: CRNA GORA - Makedonija 2:1 (prijateljska)

2009: CRNA GORA - Bjelorusija 1:0 (prijateljska)

2010: CRNA GORA - Azerbejdžan 2:0 (prijateljska)

2011: Češka - CRNA GORA - 2:0, 1:0 (baraž za SP)

2012: CRNA GORA - San Marino 3:0 (kvalifikacije)

2013: Luksemburg - CRNA GORA 1:4 (prijateljska)

2014: CRNA GORA - Švedska 1:1 (kvalifikacije)

2015: Makedonija - CRNA GORA 4:1 (prijateljska)

2016: Jermenija - CRNA GORA 3:2 (kvalifikacije)

Bonus video: