Zeta napada Sutjeskin bedem

Sutjeska - Zeta u 14h, dva sata kasnije Budućnost - Grbalj
0 komentar(a)
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.10.2017. 09:13h

Lider Sutjeska nije primila gol već šest utakmica u prvenstvu, golman Vladan Giljen nije savladan čak 569 minuta, a odbrana Nikšićana pokušaće danas da zaustavi drugi najefikasniji napad i najboljeg strijelca lige - Zetu i Nikolu Krstovića.

Derbi 13. kola Telekom 1. CFL igra se u 14 sati kraj Bistrice, uz prenos na TV Arenasportu.

Ekipa Nikole Rakojevića ima osam bodova prednosti na vrhu u odnosu na Budućnost i pokušaće da razliku poveća na rekordnih 11 - prije nego što Podgoričani počnu svoj duel protiv Grblja, pred praznim tribinama stadiona pod Goricom (16 sati, TVCG).

"Za nas jedna od težih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone - igramo protiv mlade, ali kvalitetne i ambiciozne Zete. Pokušaćemo da iskoristimo naše adute, pobjeda bi nam značila puno", kaže vezista Sutjeske Branislav Janković.

Zeta je treća na tabeli - ima 11 bodova manje od vodeće Sutjeske, a tri manje od drugoplasirane Budućnosti.

"Igramo protiv lidera, najboljeg tima, ali to ne znači da putujemo u Nikšić bez ambicija. Vjerujem da ćemo imati šta da pokažemo. Na svakoj utakmici do sada igrali smo otvorenog garda, na pobjedu, tako će biti i u Nikšiću", kaže vezista Zete Aldin Adžović.

Kraj Bistrice će biti susret dva najbolja napada (Sutjeska je dala 20, Zeta 19 golova), ali i dva najbolja strijelca lige.

Napadač gostiju, 17-godišnji Nikola Krstović, postigao je sedam golova u dosadašnjem dijelu sezone, jedan više od Igora Ivanovića, najboljeg strijelca Sutjeske.

"Ne opterećujem se ličnim brojkama - ekipa je na prvom mjestu, a pred nama su vrlo zahtjevne utakmice", kaže Ivanović.

Već u srijedu, novi težak ispit za Sutjesku, i to derbi - prvi meč četvrtfinala Kupa, protiv Budućnosti pod Goricom.

Budućnost će za dvomeč Kupa pokušati da napravi uvertiru tako što će pobijediti Grbalj - opet će izabranici Dragana Kažića biti bez pomoći navijača, ali su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali da im to i nije preveliki problem (šest pobjeda na šest mečeva pred praznim tribinama).

Grbalj stiže u Podgoricu sa serijom od tri meča bez poraza - seriju od dvije pobjede izabranici Dragana Radojičića prekinuli su prošle subote, remijem kod kuće protiv Dečića.

"Imamo kvalitet da igramo protiv Budućnosti, imamo tim da se borimo za vrh tabele. Nakon oscilacija na početku sezone, mislim da stvari polako dolaze stvari na svoje mjesto i vjerujem da ćemo to pokazati", kaže vezista Grblja, nekadašnji fudbaler Budućnosti Petar Vukčević.

Kom Eurozox i Mladost igraju na Zlatici - gosti će ponovo biti bez prvog trenera, Branka Smiljanića, koji je i dalje na bolničkom liječenju zbog srčanih problema.

Rudar će protiv Dečića u Tuzima pokušati da ostvari prvu pobjedu pod Miodragom Vukotićem - Pljevljaci su odigrali nekoliko dobrih mečeva otkada ih je preuzeo novi trener, ali još traže prvi trijumf za bijeg iz donjeg dijela tabele.

Sličan meč igra se u Danilovgradu - Iskra, koja se sa dva vezana poraza iz vrha vratila na 7. poziciju, dočekuje posljednjeplasirani Petrovac.

PAROVI

Subota

Kom Eurozox - Mladost (13.30)

Iskra - Petrovac (13.30)

Dečić - Rudar (13.30)

Sutjeska - Zeta (14, TV Arenasport)

Budućnost - Grbalj (16, TVCG)

Bonus video: