Petković dokazuje klasu, povratak Stevana Jovetića

Iskusni čuvar mreže francuskog Anžea najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac minulog vikenda

9133 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Golman Anžea Danijel Petković je najbolje ocijenjeni crnogorski fudbaler prethodnog vikenda. Anže je u nedjelju u 22. kolu francuske Lige 1 kod kuće savladao Trou 2:1, a Petković je imao pet odbrana, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,4.

Kotoranin se od početka novembra ustalio na golu francuskog kluba, prikazao je dobre partije, pa se spekuliše da bi naredne sezone karijeru mogao da nastavi u Interu. Ugovor sa Anžeom ističe mu na kraju sezone...

Poslije Petkovića je najbolje ocijenjeni internacionalac Adam Marušić (6,8). Iskusni bek je odigrao 90 minuta u remiju bez golova Lacija i Atalante. Rimljani su nakon ovog meča ostali na sedam bodova zaostatka za “boginjom”, koja je u zoni Lige šampiona, s tim što ekipa Mauricija Sarija ima i utakmicu više.

Crnogorski inbternacionalci
foto: Sofascore

Iza Marušića su napadač Sportinga iz Hihona Uroš Đurđević i štoper indijskog Čenaja Slavko Damjanović. Njih je Sofascore ocijenio sa 6,7.

Đurđević je u pobjedi Sportinga nad Amorebijetom (2:1 nakon preokreta) na terenu proveo 90 minuta, ali bez konkretnog učinka. Nakon dobrog početka godine, napadač “hrabrih sokola” je odigrao drugi meč zaredom u kojem nije bio strijelac. Sporting je nakon ove pobjede vezao pet mečeva bez poraza u Segundi, pa zauzima 12. mjesto na tabeli sa 32 boda, šest manje od Đirone, koja u zoni baraža za La Ligu.

Damjanović je u trijumfu Čenaja nad Nort Ist junajtedom (2:1) odigrao svih 90 minuta. Njegova ekipa se nalazi na trećem mjestu na tabeli sa utakmicom više i dva boda manje od lidera Kerale.

A nakon nešto više od mjesec se na teren vratio kapiten “hrabrih sokola” Stevan Jovetić - Jo-Jo je u porazu Herte od Bajerna (4:1) u igru ušao u 69. minutu, a Sofascore ga je ocijenio sa 6,4. Jovetić se povrijedio 14. decembra protiv Majnca, zbog čega je propustio četiri utakmice.

Herta zauzima 13. mjesto na tabeli Bundeslige sa 22 boda, tri više od Augsburga koji je u zoni baraža za opstanak.

Bonus video: