Blažo Igumanović u stručnom štabu Budućnosti: Osjećaj je fenomenalan

"Rad sa prvim timom predstavlja ogromno iskustvo, ali i satisfakciju da u narednom period učim uz vrhunske stručnjake, kakve imam pored sebe”, rekao je Igumanović u razgovoru za klupski sajt

4801 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Naš nekadašnji lijevi bek i bivši reprezentativac Crne Gore, Blažo Igumanović novi je član stručnog štaba Budućnosti.

On se, na početku priprema za drugi dio sezone priključio stručnom štabu i biće pomoćnik treneru Budućnosti, Aleksandru Nedoviću zajedno sa Miletom Radulovićem, Nikolom Vukčevićem i Božidarom Vuksanovićem.

“Osjećaj je fenomenalan. Biti dio stručnog štaba najboljeg kluba u državi predstavlja nevjerovatnu privilegiju, ali i obavezu da budem na nivou kluba takvog renomea", govori za klupski sajt Igumanović, koji je dres Budućnosti nosio u sezoni 2017/18.

Obaveze su jasno definisane, jer je stručni štab pripreme isplanirao do tančina, a Igumanoviću ništa ne predstavlja problem – iz treninga u trening sve više uči.

“Trudiću se da opravdam povjerenje, dajem i daću sve od sebe da napredujem na svakom polju, a samim tim i da budem od koristi klubu, koji je iznad svih nas. Rad sa prvim timom predstavlja ogromno iskustvo, ali i satisfakciju da u narednom period učim uz vrhunske stručnjake, kakve imam pored sebe”.

Igumanović je prije godinu dana završio karijeru, a odmah je počeo da radi u pjetlićima našeg kluba, a već ovog januara je prekomandovan da pomaže prvom timu.

“Klub me je prihvatio na najbolji mogući način, a pogotovo stručni štab i igrači na ovim pripremama. Oduševljen sam kako me je dočekao stručni štab – šef Nedović je vrhunski profesionalac od koga se trudim da upijam nova znanja, koja će mi sigurno koristiti u mom trenerskom razvijanju”, govori 36-godišnji ljevak, pa se nadovezuje.

“Za kondicioni dio je zadužen Nikola Vukčević koji je, po mom mišljenju, bez premca u Crnoj Gori, pa i iz te oblasti stičem nova znanja. Gledajući njega sa kojom posvećenošću radi svoj posao i ja sam se zaljubio u trenerski poziv. Što se tiče igrača, sa dosta njih sam dijelio svlačionicu kao igrač, a sada se nadam da ću biti dobra spona između stručnog štaba i igrača u cilju što boljih rezultata kluba”.

Biti igrač i trener je velika razlika.

“Znao sam da je velika razlika između ta dva zanimanja, ali sada sam se uvjerio u to. Kao fudbaler brineš samo o sebi i kako sebe na najbolji način da pozicioniraš u timu, dok posao trenera predstavlja veću odgovornost, jer treba da vodiš računa o mnogo detalja”.

Budućnost je u karantinu, u hotelu "Ramada", a trenira u našem kampu i na Gradskom stadionu pod Goricom.

“Svi momci su za pohvalu. Stariji igrači rade izvrsno i na pravi način pomažu mlađima, dok mlađi slijede taj put i bez pogovora izvršavaju sve što se traži od njih. Sjajan spoj mladosti i iskustva olakšava trenerima da svoje zamisli sprovedu u djelo”.

Budućnost u drugi dio sezone ulazi sa devet bodova manje od Sutjeske.

“Pripreme teku po planu, na nama je da se pripremimo na najbolji mogući način i kao takvi smo kadri da ostvarujemo najbolje rezultate. Samim tim, do kraja vjerujemo u titulu neobazirući se na rezultate drugih. Pored toga, nalazimo se među četiri najbolje ekipe u Kupu, tako da ćemo i u tom takmičenju dati sve od sebe da Budućnost bude na mjestu koje joj pripada”, poručio je na kraju razgovora Blažo Igumanović.

Bonus video: