Gospodski oproštaj Ranijerija, Votford vodi najstariji trener u istoriji Premijer lige

Italijan je smijenjen nakon serije loših rezultata koji su doveli Votford do pretposljednje pozicije - prvi put ove sezone klub se našao u opasnoj zoni

3155 pregleda 0 komentar(a)
Roj Hodžson (74) preuzima Votford, Foto: Reuters
Roj Hodžson (74) preuzima Votford, Foto: Reuters

Votford je smijenio Klaudija Ranijera nakon samo tri mjeseca na kormilu i uskoro će imenovati još jednog prekaljenog trenera - 74-godišnji Roj Hodžson preuzeće klupu "stršljenova" do kraja sezone i pokušaće da ih spasi od ispadanja.

Italijan je smijenjen nakon serije loših rezultata koji su doveli Votford do pretposljednje pozicije - prvi put ove sezone klub iz grada nadomak Londona našao se u opasnoj zoni.

Ranijeri se na oproštaju istakao gospodskom izjavom:

"Mogu samo da kažem veliko hvala - navijačima, bordu, igračima, svima koji imaju bilo kakve veze sa Votfordom. Sve je to fudbal, ali sam siguran da će uz dva-tri nova igrača koja se očekuju ekipa biti spašena", kazao je Ranijeri.

Senzacionalni prvak Engleske sa Lesterom 2016. pohvalio je i svog nasljednika - nije nikakva tajna da će Hodžson preuzeti tim.

"On je fantastičan menadžer i želim mu puno uspjeha u predstojećoj misiji".

Hodžson će sa 74 godine biti najstariji trener u istoriji Premijer lige. Trenersku karijeru započeo je u Švedskoj, vodio je brojne klubove, čak 17, među njima i Inter i Liverpul, a bio je selektor Švajarske i Engleske - sjedio je na klupi "gordog Albiona" u dvije nezaboravne utakmice sa Crnom Gorom 2013. (1:1 u Podgorici, 4:1 za Englesku na Vembliju).

Bonus video: