dok traži novi klub

Bliži li se povratak - Eriksen trenira sa Ajaksom

Veoma sam srećan što sam ovdje. Znam ljude, osjećam se kao da se vraćam kući jer sam tako dugo bio u Amsterdamu, rekao je Eriksen

7614 pregleda 1 komentar(a)
Eriksen na treningu Ajaksa, Foto: ajax.nl
Eriksen na treningu Ajaksa, Foto: ajax.nl

Danski fudbaler Kristijan Eriksen (29) trenira sa Ajaksovim rezervama kako bi povratio kondiciju dok traži novi tim, saopštio je danas njegov bivši klub.

"Veoma sam srećan što sam ovdje. Znam ljude, osjećam se kao da se vraćam kući jer sam tako dugo bio u Amsterdamu", rekao je Eriksen u izjavi objavljenoj na klupskom sajtu.

Trener drugog tima Ajaksa Džon Hejtinga je poželio dobrodošlicu Eriksenu u Amsterdam.

"Sjajno je što može da trenira sa nama. Kristijan je fudbaler koji je primjer za mnoge naše momke, izvor inspiracije", rekao je on.

Eriksen nije igrao otkako je 12. juna doživio srčani udar na terenu tokom utakmice protiv Finske na Evropskom prvenstvu.

On je prošlog meseca sporazumno raskinuo ugovor sa Interom pošto nije mogao da igra u Italiji zbog ugrađenog defibrilatora.

Eriksen je svoju seniorsku karijeru počeo u Ajaksu.

Nakon što je osvojio tri titule prvaka Holandije, potpisao je za Totenhem 2013. godine prije nego što se pridružio Interu 2020.

Eriksen je za danske medije ranije ovog mjeseca rekao da namjerava da igra za Dansku na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru.