Istorijska pobjeda Grofa Božovića: Arsenal savladao CSKA

Gol odluke postigao je srpski internacionalac Goran Čaušić, udarcem sa ivice šesnaesterca u donji desni ugao gola Igora Akinfeeva
58 pregleda 2 komentar(a)
Grof, Foto: Arsenaltula.ru
Grof, Foto: Arsenaltula.ru
Ažurirano: 27.10.2017. 18:48h

Sa Rostovom je osvojio prvi trofej u istoriji kluba, rekorder je po broju klubova u elitnoj ruskoj ligi koje je trenirao, a od večeras crnogorski trener Miodrag-Grof Božović je ispisao nove stranice istorije u ruskom fudbalu -

Arsenal Tula je prvi put pobijedila veliki moskovski CSKA, vicešampiona Rusije i učesnika Lige šampiona.

U 15. kolu „oružari” su u Tuli slavili sa 1:0.

Nikada ranije Arsenal nije uspio da izvuče ni remi protiv „crvenoarmejaca”.

Odlučujući momenat bio je sjajn gol srpskog vezsite Gorana Čaušića u 80. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora pogodio mrežu najboljeg ruskog golmana, Igora Akinfejeva.

CSKA je bio bolji rival samo u prvom poluvremenu, u kojem je crnogorski reprezentativac Luka Đorđević bio najveća prijetnja po „crvenoarmejce”, ali nije pogodio iz šanse u 27. minutu.

"Pobijedili smo zahvaljujući većoj želji i borbenosti. Tačno je da je CSKA u prvom poluvremenu bolje stajala na terenu i kontrolisala igru saloptom, ali mi smo imali bolje šanse. U drugom poluvremenu smo izgledali mnogo bolje. CSKA je iskusna ekipa, nije dozvoljavala mnogo, ali smo ipak uspijevali da budemo opasniji i imamo bolje šanse i prije isključenja njihovog igrača, koje je promijenilo tok igre i bilo nam je lakše", kazao je Božović nakon velike pobjede.

I zaista, u drugom poluvremenu „oružari” su zagospodarili terenom, a Đorđević u 50. minutu je glavom šutirao preko gola. Ipak, Čaušić je u pogodio iz svog trećeg pokušaja a Đorđević je u 89. minutu ispustio šansu da duplira prednost.

Grof je tako uspio da nadmudri i trenera CSKA, Viktora Gončarenka, nakon što je u 13. kolu dobio Zenit Roberta Manćinija i to na „Krestovskom”.

Arsenal je sada sedmi na tabeli sa 20 bodova, šest više od opasne zone, a samo jedan manje od mjesta koje vodi na evropsku scenu.

Luka Đorđević igrao je do 91. minuta, kada ga je zamijenio Argentinac Rašić.

Bonus video: