Ansu Fati, nova pauza: Povrede i stres mogle bi da unište njegov talenat

U svakom slučaju, agonija se nastavila, 19-godišnji talenat ne može da uđe u ritam - odigrao je samo 12 mečeva u La Ligi za posljednje dvije sezone

4110 pregleda 0 komentar(a)
Ansu Fati, Foto: Reuters
Ansu Fati, Foto: Reuters

Čim je stupio na najveću scenu, Ansu Fati je pokazao nestvaran talenat.

Sa nepunih 17 je davao golove za Barselonu, njegov uspon bio je vrtoglav, dobio je mjesto u reprezentaciji Španije, nakon što je ubrzana procedura za regulisanje sportskog državljanstva, s obzirom na to da je rođen u Gvineji Bisao...

Izgledalo je da za njega ne postoji granica.

Ali, uslijedio je "mračan period", prerano - serija povreda, duga pauza, operacija, čak 290 dana van ekipe.

Krajem avgusta prošle godine, Fati se vratio, 1. septembra dobio najveću moguću čast u Barsi - dres sa brojem 10, koga je nosio Leo Mesi, prethodno Ronaldinjo.

Narednog mjeseca je potpisao i novi ugovor, do 2027. godine.

I opet se povrijedio, jednom, drugi put...

Posljednja povreda tetive, koju je doživio na meču sa Atletik Bilbaom u Kupu, mogla bi da ga odvoji od terena do kraja sezone.

Barselona je predlagala operaciju, Fati i njegov medicinski tim odlučio da se povreda liječi tretmanima, a ne hirurški.

U svakom slučaju, agonija se nastavila, 19-godišnji talenat ne može da uđe u ritam - odigrao je samo 12 mečeva u La Ligi za posljednje dvije sezone.

Kako će se odvijati njegova već na startu isprekidana karijera, sada je već teško prognozirati, a čuveni španski ljekar i hirurg Pedro Ripol smatra da se mladi fudbaler suočava sa dvije vrste pritiska.

"Za nekoga ko ima 19 godina, sve ovo je jako stresno. Povrede su sastavni dio fudbala, ali ako njegova karijera ne bude onakva kakav je njegov talenat - mislim da će tome više doprinijeti pritisak velikih očekivanja, nego povrede. Od kada se pojavio od njega se očekuju čuda, što je veoma opasan stres, možda i opasniji nego što su povrede sa kojima se suočava". kazao je Ripol.

Bonus video: