Dečić raste u Antaliji: Jedna jaka utakmica je korisnija nego više treninga

Tuzani juče pobijedili Zetu u kontrolnom meču (2:1), a kasno sinoć krenuli na pripreme u Tursku

3579 pregleda 2 komentar(a)
Pet jakih provjera u Antaliji za Dečić, Foto: Savo Prelević
Pet jakih provjera u Antaliji za Dečić, Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Dečića juče su poslijepodne u kontrolnom meču savladali Zetu (2:1), zatim dobili slobodno tek toliko da se spakuju, da bi se kasno sinoć letom preko Tirane zaputili ka Antaliji, gdje će provesti drugi dio priprema uoči nastavka sezone u Telekom 1. CFL.

Antalija je godinama pravi fudbalski raj i idealno mjesto za priprema. Na turskoj obali Sredozemnog mora ekipe imaju idealne uslove da se kroz treninge i prijateljske utakmice što bolje pripreme za predstojeće obaveze.

A tim Miljana Radovića u Turskoj će odigrati pet kontrolnih mečeva - rivali su njemački Koblenc, Pelikans iz Šri Lanke, ukrajinski Dnjepar, te ruski Nižnji i Orenburg, koji će biti generalna proba crnogorskoj ekipi.

”Odlazak u Antaliju će nam mnogo toga dobrog donijeti. Jedna jaka utakmica je korisnija nego više treninga. Efekat će, vjerujem, biti dobar, igraćemo protiv odličnih ekipa. Nadam se da ćemo se uigrati kako treba, da ćemo biti zdravi svi i da ćemo u nastavku sezone nastaviti tamo gdje smo stali. Radićemo na nekim novim stvarima i pokušati da se nadogradimo. Očekujem da na najbolji mogući način iskoristimo odlazak u Antaliju”, rekao je za “Vijesti” Miljan Radović.

Dečić prvi put odlazi na pripreme u Antaliju.

”Dečič pokazuje da se radi o organizovanom klubu, koji se trudi da svima nama obezbijedi što bolje uslove. Odličan potez, smatram da će nam boravak u Antaliiji biti koristan”, dodao je Radović.

Jednog starosjedioca, međutim, više nema. I to vrlo važnog - Dečić je prije nekoliko dana napustio napadač Ilir Camaj, koji će karijeru nastaviti u Dofaru, lideru omanskog šampionata.

”Otišao je odličan igrač i momak. Klub se trudi da obezbijedi što bolje uslove fudbalerima, da odavde naprave neki transfer. Camaj je ovdje bio godinama. Drago mi je zbog njega, jer može da napreduje. Sa druge strane, nije mi drago što je takav igrač otišao. Nadam se da će ga novajlije zamijeniti kako treba, a u maju ćemo vidjeti da li je to dovoljno ili ne. Imamo odličnu ekipu, možemo i bez tog jednog pojačanja da napravimo dosta toga dobrog”, kazao je Radović.

Dečić je drugi na tabeli, sa osam bodova manje od vodeće Sutjeske.

Bonus video: