Nenad Krivokapić, najmlađi na pripremama Budućnosti: Ostvarenje sna, ovo je nagrada za moj dosadašnji rad

“Svi stariji igrači mi pomažu, na razne načine. Prihvatili su me odmah u startu, tako da se osjećam kao da sam kod kuće. I tokom igre i van terena mi daju savjete da budem što bolji. Ugledam se na sve njih, jer su prije svega dobri ljudi, a zatim i pravi profesionalci”, poručio je Krivokapić u razgovoru za klupski sajt

8677 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Nenad Krivokapić je najmlađi fudbaler na pripremama Budućnosti - 1. februara će napuniti tek 17 godina, a sa osmijehom podnosi napore trenažnog procesa.

Na svakom treningu daje sve od sebe, uči iz dana u dan, upija sve što mu stručni štab kaže, sluša starije prvotimce i oko najmanjih sitnica.

“Osjećam se uzbuđeno i srećno što sam priključen prvom timu. Lično, početak 2022. godine ću sigurno pamtiti po nečem lijepom, jer se radujem svakom novom treningu. Hvala šefu stručnog štaba i svim trenerima, mislim da je ovo nagrada za moj dosadašnji trud i rad, a treniranje sa prvotimcima predstavlja ogromnu motivaciju da radim još više i bolje kako bih se dokazao”, rekao je Krivokapić u razgovoru za klupski sajt.

Krivokapić je prekomandovan iz kadetske selekcije čiji je kapiten.

“Treninge podnosim dobro, ne pada mi ništa ni prelako, ali ni preteško. Međutim, moje je da radim i da slušam. Ako bih već morao da biram, najteže mi “pada” trčanje, ali znam da to mora da se prođe”, jasan je 16-godišnjak, koji je u Kadetskoj ligi upisao 15 utakmica i 16 golova, dok je u Omladinskoj ligi odigrao četiri utakmice i potpisao dva pogotka.

Kao najmlađi je miljenik starijih prvotimaca, koji mu olakšavaju adaptaciju – kako u “karantinu” hotela Ramada, tako i na terenu…

“Svi stariji igrači mi pomažu, na razne načine. Prihvatili su me odmah u startu, tako da se osjećam kao da sam kod kuće. I tokom igre i van terena mi daju savjete da budem što bolji. Ugledam se na sve njih, jer su prije svega dobri ljudi, a zatim i pravi profesionalci”, poručio je Krivokapić, koji se najviše druži sa cimerom Filipom Domazetovićem.

Krivokapić je počeo da dobija šansu na pripremama za proljeće u sezoni 2021/22 – postigao je dva gola u pobjedama nad Adrijom (7:1) i OFK Mladost Donja Gorica (8:1).

“Znače mi golovi, bio sam presrećan kada sam ih postigao, predstavljaju još veću motivaciju da se dokazujem. Naravno, ni ta dva gola ne bi došla da nije bilo saigrača i njihove pomoći. Jedva čekam da vidim šta me čeka u budućnosti u Budućnosti. Znam samo da ću dati cijelog sebe da budem što uspješniji”.

Krivokapić kaže da je čast igrati za Budućnost.

“Za nekoga ko je prošao mlađe selekcije i ko je iz Podgorice, prvi tim Budućnosti je ostvarenje sna. Ponosan sam što sam u Budućnosti, najboljem i najvećem klubu u Crnoj Gori”, poručio je na kraju naš stipendista.

Treća pripremna utakmica, koju je Budućnost planirala da igra sjutra protiv Leotara u Trebinju, je otkazana zbog loših uslova, a naredni rival je Podgorica u srijedu 2. februara.

Bonus video: