Argentina može i bez Mesija, Alison dva puta isključen, a završio utakmicu

Vodeći Brazil i drugoplasirana Argentina već su se kvalifikovali, a Ekvador, koji je treći sa 24 boda, gotovo je izvjestan putnik

4646 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Reprezentacije Argentine i Urugvaja ostvarile su pobjede u nastavku južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, dok je Brazil remizirao.

Brazil je na gostovanju Ekvadoru odigrao 1:1, Argentina je u Čileu slavila sa 2:1, dok je Urugvaj kao gost pobijedio Paragvaj sa 1:0.

Brazil i Argentina su za sada jedine južnoameričke reprezentacije koje su osigurale vizu za Katar, a Urugvaj je ovom pobjedom vratio nadu u borbi za plasman na Mundijal.

Brazil i Ekvador su "eksplozivnu" utakmicu sa dva crvena i osam žutih kartona, te čak 32 prekršaja.

Kolumbijski sudija Vilmar Roldan bio je možda i centralna figura, jer je tokom susreta čak dva puta pokazao crveni karton brazilskom golmanu Alisonu (u 25. i posljednjem minutu), ali je oba puta promijenio odluku nakon konsultacija s VAR sobom.

Roldan je nakon pregleda video snimka poništio i dosuđeni penal za Ekvador, pa ne čudi što je domaćin bio bijesan zbog suđenja.

"Mislim da se ovo prvi put dogodilo u istoriji fudbala," rekao je golman Liverpula.

"Pravilno sam reagovao, a saigrači su mi puno pomogli, bili su vrlo pametni u prigovorima sudiji. To još jednom pokazuje važnost korištenja VAR-a u fudbalu," dodao je Alison.

Brazil je poveo već u šestom minutu preko Kasemira, a novi problemi za domaćine stigli su devet minuta kasnije kada je isključen Dominges zbog oštrog faula.

Brzo je, međutim, u svlačionicu morao i brazilski defanzivac Emerson koji je u prvih 20 minuta sakupio dva žuta kartona.

Ekvador je u 75. minutu uspio da izjednači golom Feliksa Toresa nakon kornera.

Argentina je bez Lea Mesija slavila u Čileu sa 2-1, a sva tri gola pala su u prvom dijelu.

Anhel di Marija je doveo "gaučose" u vođstvo u devetoj minuti, Čile je izjednačio u 21. preko Bena Breretona, da bi Lautaro Martines u 34. doveo goste u novo vođstvo.

"Znali smo da će biti teško na velikoj visini i nakon dugog leta. Bilo je važno da dođemo do pobjede," rekao je Di Marija nakon 28. utakmice Argentine bez poraza.

Urugvaj se vratio u trku za Svjetsko prvenstvo pobijedivši Paragvaj sa 1:0. Pogodak odluke postigao je Luis Suares u 50. minuti.

Vodeći Brazil i drugoplasirana Argentina već su se kvalifikovali, a Ekvador, koji je treći sa 24 boda, gotovo je izvjestan putnik.

Urugvaj je sada četvrti sa 19 bodova, dok Kolumbija i Peru imaju po 17 bodova, ali i utakmicu manje.

Prve četiri ekipe će se automatski plasirati u Katar, a petoplasirani tim ide u dodatne kvalifikacije.

Bonus video: