Hoće, neće, ipak hoće: Obamejang je Barsin, pozdravio je navijače, zvanična objava u utorak

Od ranih jutarnjih časova trajala je saga. Na kraju epilog, kojim su sve tri strane zadovoljne - i Barselona i Obamejang i Arsenal

8482 pregleda 1 komentar(a)
Pjer-Emerik Obamejang, Foto: twitter.com/FabrizioRomano
Pjer-Emerik Obamejang, Foto: twitter.com/FabrizioRomano

Obrt u finišu zimskog prelaznog roka - Pjer-Emerik Obamejang karijeru nastavlja u Barseloni!

Reprezentativac Gabona je na kraju kao slobodan igrač stigao iz Arsenala, večeras je uspješno prošao ljekarske preglede, iz prostorija kluba pozdravio okupljene, a zvanična potvrda transfera očekuje se sjutra.

Iako je zimski prelazni rok završen, transfer može da bude ozvaničen sjutra, jer je Obamejang, nakon što je raskinuo ugovor sa Arsenalom, kao slobodan igrač došao u Španiju. Uslovi, pod kojima je reprezentativac Gabona raskinuo ugovor sa Arsenalom nijesu poznati.

Takođe nije poznata ni informacija o dužini ugovora sa Barsom. Danas se spekulisalo da će napadač potpisati samo do kraja sezone, uz opciju da se saradnja nakon toga nastavi još godinu dana...

Od ranog jutra je trajala saga - Obamejang je, na veliko iznenađenje javnosti, jutros sletio u Španiju. Zakazao je ljekarske preglede, a onda su se javili iz Arsenala i saopštili da su iznenađeni Obamejangovim odlaskom, jer nikakvog dogovora nije bilo između klubova.

Nakon toga iz Barselone je stigla vijest - ništa od transfera! Obamejang je tražio 300.000 eura nedjeljno što je za Barselonu, u ovoj situaciji, bilo previše. Tada je saopšteno da do transfera neće doći.

Svi su digli ruke od transfera, djelovalo je da će napadač nazad u London, a onda se javio predsjednik Barselone, Đoan Laporta, koji je saopštio da su on i sportski direktor, Mateu Alemani našli novac za transfer.

"Obamejang? Izgleda da ćemo uspjeti", poručio je Laporta.

Nakon Laportine izjave mediji izlaze sa informacijom da je Obamejang pristao na značajno smanjenje plate, te da ne dolazi na pozajmicu, već kao slobodan igrač! Arsenal je pristao na takav dogovor i oslobodio se velike plate, koju je zarađivao gabonski internacionalac.

Uslijedila je trka sa vremenom, ljekarski pregled i na kraju potpis. Čeka se samo zvanično saopštenje.

A zvanično saopštenje trebalo bi da uslijedi nakon što Barselona raskine ugovor sa Osmanom Dembeleom. Predsjednik Laporta, sportski direktor Alemani i trener Ćavi održaće sjutra sastanak na kojem će donijeti odluku da raskinu ugovor sa Dembeleom, prenosi "Mundo Deportivo".

Nakon raskida saradnje ostaće mjesta u budžetu za Obamejanga.

Dembele je danas boravio u Franucuskoj, u Parizu, spekulisalo se o transferu u PSŽ, ali do toga nije došlo, jer je Barsa tražila 20 miliona što "sveci" zbog finansijskog fer-pleja nijesu mogli da ispoštuju.

Na kraju se Dembele vratio u Barselonu, ali će već sjutra, kako stvari stoje, biti slobodan igrač. Kakav promašaj Barselone, koja je Dembelea prije pet godina platila Borusiji Dortmund 140 miliona eura...

Sa druge strane, Obamejang je posljednji meč za Arsenal odigrao u decembru prošle godine. Nakon toga je kažnjen zbog kršenja klupske discipline, a oduzeta mu je i kapitenska traka.

Osim Obamejanga, Barselona je u zimskom prelaznom roku dovela Ferana Toresa iz Mančester sitija i Adamu Traorea iz Vulverhemptona.

Bonus video: