Premijer liga se oporavila od korone: Klubovi dali 350 miliona eura za igrače, samo jednom su potrošili više

Potrošnja engleskih premijerligaških klubova čini skoro 50 posto potrošnje na igračka pojačanja u pet najjačih evropskih liga

3884 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Klubovi Premijer lige su u zimskom prelaznom roku potrošili 295 milliona funti (353,5 miliona eura) na igračka pojačanja, objavila je finansijska kompanija Deloitte.

To je najviše od 2018. godine, s tim da je pet najslabije plasiranih klubova potrošilo više od 50 posto ukupnog iznosa.

Takođe, ovogodišnja potrošnja na igračka pojačanja je više od četiri puta veća nego 2021., kada je potrošeno 70 milijuna funti. Ovogodišnji zimski prelazni rok je po potrošnji drugi najveći od 2003.

Potrošnja engleskih premijerligaških klubova čini skoro 50 posto potrošnje na igračka pojačanja u pet najjačih evropskih liga. Druga liga po potrošnji je italijanska Serija A, ali ona je potrošila čak 150 milijuna funti manje od Premijer lige.

"Ovaj prelazni rok pokazuje da uticaj koronavirusa na Premijer ligu opada, te da je potrošnja na nivou prije pandemije i jedna od najvećih koju smo vidjeli u januarskom prelaznom roku. Globalno gledano Premijer liga je i dalje vodeća, zadržala je status najveće domaće lige u svijetu u finansijskim pokazateljima", izjavio je Dan Džons iz kompanije Deloitte.

Bonus video: