Juve predstavio Vlahovića u dresu sa brojem 7: Izbor je bio lak, imamo sličan DNK

Vlahović je odabrao dres sa brojem sedam, koji je prethodno nosio portugalski napadač Kristijano Ronaldo

5141 pregleda 0 komentar(a)
Vlahović na promociji, Foto: Juventus
Vlahović na promociji, Foto: Juventus

Novi fudbaler Juventusa Dušan Vlahović rekao je danas da je srećan i ponosan zbog potpisivanja ugovora sa klubom, kao i da je uprkos ponudama iz Engleske izbor bio veoma lak.

"Oduševljen sam i ponosan zbog ugovora sa Juventusom. Slavni klub. Spreman sam da dam sve od sebe za ekipu i nadam se sjajnim rezultatima. Želim da se zahvalim predsjedniku kluba i svim ljudima koji su učestvovali u mom dolasku", rekao je srpski fudbaler na predstavljanju.

Vlahović je u petak potpisao troipogodišnji ugovor sa torinskim klubom, u transferu koji sa mogućim bonusima iznosi 80 miliona eura.

To je najveći transfer januara 2022. i jedan od najvećih zimskih svih vremena.

Bivši igrač Fiorentine je tokom prelaznog roka bio povezivan sa Arsenalom, Totenhemom i Njukaslom.

"Bilo je mnogo glasina o stranim klubovima, ali izbor je bio lak jer klub i ja imamo sličan 'DNK'. Borimo se i tugujemo kada je potrebno. Mislim da je i to dio mog mentaliteta, tako da izbor nije bio težak", dodao je 22-godišnji napadač.

Vlahović je odabrao dres sa brojem sedam, koji je prethodno nosio portugalski napadač Kristijano Ronaldo.

"Dres broj sedam ne predstavlja ništa. Ovdje su svi brojevi važni. Odabrao sam ga jer je najbliži mom prethodnom broju (9). Ovdje sam da pomognem svojim saigračima i da ostvarimo naše ciljeve. Broj dresa nije važan. Odlučnost i predanost su ono što je najvažnije. Nije me briga za to. Najvažnije su pobjede", rekao je on.

Srpski igrač je istakao da mu je cilj da se što prije uklopi u ekipu i da upozna sve saigrače, koje poznaje sa terena.

"Želim da ih upoznam i van terena i da postanemo prijatelji. Dobar odnos sa svima je ključan za postizanje važnih ciljeva. Alegri (Masimilijano) me je dobro dočekao, radujem se početku i želim da pomognem timu. Zaista sam srećan", dodao je on.

Prvi nastup u Ligi šampiona Vlahović bi mogao da ima 22. februara, kada će Juventus u prvom meču osmine finala gostovati Viljarealu.

"Biće uzbudljivo debitovati u Ligi šampiona. Trudim se da naporno radim i da budem fokusiran na sebe. U svakom trenutku pokušavam da budem fokusiran, ne znam dokle ćemo doći, ali daću sve od sebe da dođemo što dalje", zaključio je Vlahović.

Juventus je trenutno peti na tabeli Serije A, a u sjledećem kolu dočekuju Veronu.

Bonus video: