Budućnost vratila Jankovića u CG fudbal, Novović prvi put u plavom dresu

Janković (29) je stigao nakon sezone u kazahstanskom Turanu (22 utakmice), a 32-godišnji Novović poslije polusezone u Dečiću (10 utakmica).

8468 pregleda 12 komentar(a)
Novović i Janković, Foto: FK Budućnost
Novović i Janković, Foto: FK Budućnost

Branislav Janković i Ivan Novović su novi fudbaleri Budućnosti.

Janković (29) je stigao nakon sezone u kazahstanskom Turanu (22 utakmice), a 32-godišnji Novović poslije polusezone u Dečiću (10 utakmica).

Potpisali su ugovor na 18 mjeseci.

„Čim sam se odlučio da ne produžim saradnju sa klubom u Kazahstanu, bukvalno poslije nekoliko minuta sam prihvatio ponudu Budućnosti. Nisam se dvoumio. Imao sam ponudu na stolu i hvala klubu što me je sačekao par dana sa odgovorom“, poručio je Janković koji je igrao i za mladu i za A reprezentaciju Crne Gore.

„Najveći razlog zašto sam se vratio u Crnu Goru je porodica. Zbog loše situacije u Kazahstanu, nisam želio da 'maltretiram' ni porodicu, ni sebe, a smatram da je dolazak u Budućnost dobar potez. Svjestan sam u kakav sam klub došao, da je pritisak konstantan i da se očekuju samo trofeji. Daću sve od sebe da pomognem klubu u tim ciljevima“, jasan je Janković.

Novović je nekoliko puta bio blizu Budućnosti

„Dolazak u Budućnost za mene predstavlja ispunjenje velike želje. Kao svaki podgorički dječak, koji počne da se bavi fudbalom, imao sam želju da jednog dana obučem dres najvećeg kluba u Crnoj Gori. Presrećan sam što ću da budem dio institucije kakva je Budućnost“.

I Janković i Novović su sarađivali sa trenerom Aleksandrom Nedovićem, pa će im proces privikavanja lakše pasti.

„Imamo osjećaj kao da sam već duži period sa momcima. Sve ih znam sa terena, sa nekima sam i ranije dijelio svlačionicu, sjajni su momci, vrhunski profesionalci i uvijek otvoreni za saradnju. Imam samo riječi hvale za sve njih“, poručio je Novović, na čije se riječi nadovezao Janković.

„Takođe ih većinu znam, sa mnogima sam igrao, tako da nema nikakvih problema oko adaptacije“.

Janković je igrao u Grblju, Čukaričkom, Rudaru i Sutjesci, Novović za Zetu, ruski Krasnodar, OFK Titograd.

Vjeruju da će se na proljeće boriti za titulu, iako Budućnost ima devet bodova manje od Sutjeske, a jedan od Dečića.

„Budućnost je pretrpjela mnogo pehova tokom jeseni, najbolji igrači su imali problema sa povredama i smatram da je samo zbog toga bodovna razlika tolika kolika je. Vrijeme će pokazati, ali ja sam siguran da ćemo igrati veliku ulogu na proljeće“, jasan je Janković.

„Očekivanja za klub renomea Budućnosti su uvijek ista – borba za trofeje i pobjednički gen su sinonimi za klub. Na nama je da se dobro pripremimo za nastavak sezone i kada spremni uđemo konkurentni smo kako u borbi za titulu, tako i u Kup takmičenj“, kazao je Novović.

Budućnost če sjutra odigrati prijateljsku utakmicu sa FK Podgorica, na Trening kampu, sa početkom u 14.00 časova.

Bonus video: