Dragan Grivić za "Vijesti": Radujem se povratku na teren, prijaju poruke podrške

Desni bek Sutjeske već trenira sa loptom iako je prošlo tek pet i po mjeseci od loma noge na utakmici sa Jezerom, vjeruje da će se brzo priključiti saigračima

9663 pregleda 2 komentar(a)
Dragan Grivić na ljetošnjoj utakmici sa gruzijskom Gagrom, Foto: S. Prelević
Dragan Grivić na ljetošnjoj utakmici sa gruzijskom Gagrom, Foto: S. Prelević

Koliki rizik može da predstavlja samo trenutak nepažnje u profesionalnom sportu, i to još ne svoje, nego tuđe, na najgori način je spoznao Dragan Grivić. Desni bek Sutjeske je igrao odlično, stigao je i poziv u reprezentaciju Crne Gore, a onda se 8. avgusta prošle godine u djeliću sekunde sve promijenilo - nakon neopreznog starta fudbalera Jezera, Nikole Jovićevića, 25-godišnjem Kotoraninu je slomljena noga.

Prognoze su bile sumorne, predviđalo se da će minimum godinu biti van terena, ali je uslijedio ekspresan oporavak. Grivić privodi kraju boravak u Novom Sadu, gdje je radio individualno i uskoro bi trebalo da se priključi saigračima i nastupi u drugom dijelu Telekom 1. CFL.

- Prve prognoze su bile da ću pauzirati od 12 do 18 mjeseci. Ali, imao sam najsavremeniju operaciju. Od tada je prošlo pet i po mjeseci. Nisam očekivao da tako brzo mogu ove vježbe da radim s obzirom na to kakav je lom bio - kazao je Grivić za “Vijesti”.

Fudbaler Sutjeske uskoro se vraća u Crnu Goru, tada će i definitivno biti poznato kada će moći da se priključi saigračima.

- Oporavak protiče dobro. Dva mjeseca sam u Novom Sadu, treniram individualno. Uskoro dolazim u Crnu Goru, imam pregled i snimanje kod doktora koji me je operisao u Kliničkom centru u Podgorici. Od tog snimka i pregleda zavisi kad ću opet na teren. Ako doktor kaže da mogu da igram, onda ću se priključiti ekipi. Ako procijeni da još nije vrijeme za povratak, onda ću nastaviti individualno. Pretpostavljam da će mi dozvoliti da treniram sa ekipom. U Novom Sadu već radim sa loptom - objašnjava Grivić.

Kada dođe do teške povrede, bitno je da igrač mirno prihvati situaciju i odmah krene sa oporavkom.

- Teško je kad dođe i do manje povrede od ove. Poslije dva-tri dana shvatiš da nema nazad, moraš naprijed, da radiš jače da bi se što prije vratio. Dobio sam i dosta poruka podrške. Porodica je bila uz mene, imao sam podršku saigrača, kluba, navijača, kolege iz Crne Gore su mi slale poruke...

Grivić
Grivićfoto: Savo Prelević

Desni bek je pratio utakmice Sutjeske u prvom dijelu sezone. Tim Milije Savovića je lider šampionata sa osam bodova više od Dečića, devet od Budućnosti...

- Ekipa djeluje dosta dobro. Bio je mali pad u finišu, što je i očekivano. Svakom timu se dogodi kriza, pa i nama. Ali, povezali smo nekoliko pobjeda i mirno otišli na pauzu.

Prije povrede Grivić je pozivan i u crnogorsku reprezentaciju. I to je još jedan motiv da se što prije vrati u staru formu.

- Nisam osjetio ovih pet mjeseci, sve mi je brzo prošlo. Ovo je sastavni dio života. Moraš da se pomiriš sa tim i ideš dalje. Biće teško, ali radujem se povratku. Da dostignem staru formu, a onda budem još bolji - zaključio je Grivić u razgovoru za “Vijesti”.

Bonus video: