Njukasl opravdao očekivanja i najviše potrošio u prelaznom roku

Uprava kluba na pojačanja izdvojila 102,1 milion eura

5026 pregleda 0 komentar(a)
Bruno Gimaraeš, Foto: Reuters
Bruno Gimaraeš, Foto: Reuters

Engleska, ali i evropska javnost sa nestrpljenjem je čekala januarski prelazni rok. Nakon oktobarskih promjena u Njukaslu, kada je klub preuzeo saudijski sudijski investicioni fond RIF, krenule se spekulacije u količini novca, koju će klub izdvojiti u zimskom prelaznom roku na pojačanja. Osim novca govorilo se i o eventualnim pojačanjima, a nakon zatvaranja zimske „pijace“ jasno je da su namjere čelnika „svraka“ ozbiljne.

Njukasl je u januaru doveo petoricu igrača (četiri trajna ugovora i jedna pozajmica) i na pojačanja izdvojio 102,1 milion eura, više nego bilo koji drugi klub u Evropi. Na „Sent Džejms Parku“ se nadaju da će sa novajlijama obezbijediti opstanak u ligi. Nakon 24 odigrana kola ekipa je na 18. mjestu sa 15 bodova i tri meča manje.

Ovo su igrači, koji su stigli na „Sent Džejms Park“:

Bruno Gimaraeš – iz Liona za 42,1 milion eura

Brazilac igra na poziciji zadnjeg veznog, a potpisao je ugovor do 2026. godine. Gimareaš je u prije Liona igrao za Atletiko Paranense i biće veliko pojačanje u nastavku sezone.

Kris Vud – iz Barnlija za 30 miliona eura

Pomalo iznenađujuće prvo pojačanje Njukasla na poziciji napadača bio je Kris Vud. Došao je iz Barnlija i potpisao ugovor do 2024. godine.

Reprezentativac Novog Zelanda već je odigrao dva meča u novom klubu u Premijer ligi – protiv Votforda i Lidsa. U napadu će sarađivati sa Kalumom Vilsonom i Sen Maksimenom.

Kiran Tripije – iz Atletika za 15 miliona eura

Prvo igrač, kojeg je dovela nova uprava. Tripije je od 2019. godine igrao u madridskom Atletiku, ali je odlučio da je vrijeme za povratak u domovinu.

I on je, poput Vuda, bio na terenu protiv Votforda i Lidsa.

Den Burn – iz Brajtona za 15 milona eura

Pomalo iznenađujuće u finišu prelaznog roka Burn je napustio Brajton i preselio se u Njukasl. Ove sezone je odigrao 13 mečeva u Premijer ligi i postigao jedan gol.

Met Target – pozajmica iz Aston Vile

Target je jedini igrač, koji je u januaru stigao na pozajmicu. Lijevi bek je od 2019. igrao za Vilu, ali je mjesto u timu izgubio dolaskom Lukasa Dinja. Ove sezone je odigrao 17 mečeva u Premijer ligi i postigao jedan gol, uz jednu asistenciju.

Bonus video: