Vaha i principi: Da je Mesi, ne bih ga više zvao u reprezentaciju

"Ne mogu da pozovem nekog ko će da razori tim", rekao je Vahid Halilhodžić, selektor Maroka

7309 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Maroko je u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija eliminisan od Egipta, koji će se večeras protiv Kameruna boriti za plasman u polufinale.

Selektor Marokanaca Vahid Halilhodžić je svjestan da je njegov tim propustio veliku šansu protiv Egipćana, a nakon povratka sa turnira se ponovo dotakao Hakima Ziješa.

Kao što je poznato, legendarni napadač iz Mostara je asa Čelsija prekrižao iz nacionalnog tima nakon što je nekoliko puta odbio da s klupe uđe u igru.

"Neću ga vratiti u tim dok sam selektor. On nije igrač koji može da spasi ovu reprezentaciju. Ne mogu da pozovem nekog ko će da razori tim. Ne bih to uradio ni da je Lionel Mesi", rekao je Vaha i postavio kontrapitanje novinarima:

"Vi želite da ja nekoga molim da igra za reprezentaciju? Tu vlada duh zajedništva i ja želim da ga održm. Dva puta sam mu oprostio sve što je radio, treći put neću", istakao je Halilhodžić.

Nastavio je...

"Nije ni meni lako, ali svi moraju da poštuju selektora i nacionalni tim. Didije Dešan je postao prvak svijeta, iako nije pozvao neke od najboljih igrača. Nisam ja prvi koji je to uradio".

Želi sa Marokom na Mundijal.

"Mogu ja odmah da odem sa mjesta selektora ako je to cilj, odlazio sam i ranije. Ovi dani nakon eliminacije su bili teški, ali sam optimista kada je marokanski fudbal u pitanju. Dajte mi da se plasiram na Svjetsko prvenstvo. To je moj cilj", poručio je Haliilhodžić.

Bonus video: