Katastrofa Junajteda - drugoligaš se radovao na "Old trafordu" u FA Kupu (VIDEO)

"Crveni đavoli" izgubili 8:7 na penale, nakon 1:1 u regularnom toku i produžecima, čime su, sve su prilike, ispustili i posljednju realnu šansu da ove sezone osvoje barem jedan trofej

10249 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Potpuna katastrofa Mančester junajteda, ovoga puta od Ralfom Rangnikom.

Nakon što su ove sezone u vrijeme Ole Gunara Solskjera ispali iz Liga kupa i žestoko zaostali u Premijer ligi, "crveni đavoli" su sa njemačkim trenerom na klupi eliminisani iz FA Kupa i time, najvjerovatnije, propustili posljednju šansu da ove sezone osvoje barem jedan trofej, prvi od 2016. godine.

Teoretski, ostala je Premijer liga, ali gradski rival Siti ima čak 19 bodova više, kao i Liga šampiona, gdje je Junajted u osmini finala.

Podvig na "Old trafordu" napravili su fudbaleri Midlsbora, člana Čempionšipa, koji su slavili u 4. rundi najstarijeg takmičenja na svijetu i plasirali se u osminu finala.

Nakon 1:1 u regularnom toku i produžecima, presudili su penali, gdje je pucano osam serija, a promašio je mladi napadač "đavola", Šveđanin Elanga - u 8. seriji poslao je loptu preko gola za veliko slavlje tima sa "Riversajda".

Slavlje fudbalera Midlsbroa
Slavlje fudbalera Midlsbroafoto: Reuters

Prethodno je bilo precizno svih 15 izvođača penala - osmorica za goste, sedmorica kod domaćih.

Kompletnu penal-seriju pogledajte OVDJE.

Bilo je vrlo uzbudljivo i u regularnom toku, a duel je otvoren promašenim penalom Kristijana Ronalda u 20. minutu - Portugalac je sa bijele tačke promašio cijeli gol.

Kristijano Ronaldo
foto: Reuters

Samo pet minuta kasnije, međutim, Sančo je na asistenciju Bruna Fernandeša doveo Junajted u vođstvo i činilo se da Rangnikov tim ima otvoren put ka osmini finala.

Ipak, "đavoli" igraju očajno ove sezone, ko god bio na klupi, pa je sredinom nastavka, u 64. minutu, Krups pogodio za 1:1.

Golu je prethodila sumnjiva situacija, jer je lopta zakačila ruku napadača Midlsbrao, ali kompletan sudijski tim na "Old trafordu", uključujući i arbitre u VAR sobi, procijenili su da je sve bilo čisto.

Bonus video: