Čeferin: Mundijala na dvije godine neće biti

Predsjednik Evrospke kuće fudbala smatra da bi uništio fudbal plan Fife da Mundijal bude svake druge godine

6530 pregleda 1 komentar(a)
Čeferin podržava samo dobre projekte, Foto: Beta/AP
Čeferin podržava samo dobre projekte, Foto: Beta/AP

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin protiv je ideje da se Svjetsko prvenstvo u fudbalu održava svake druge godine.

On je naglasio da je ta ideja neodrživa.

"Siguran sam da se toga neće biti, jer je potpuna glupost. Populistički projekat koji bi uništio fudbal. To je protivno i svim principima našeg sporta, ali i olimpijskim principima. Fudbalskim savezima je nemoguće da okupe najbolje igrače, koji već trpe preveliki pritisak napornih kalednara takmičenja".

"To bi značilo i propast ženskog fudbala koji je u usponu. Nisam siguran razumiju li to, ali siguran sam da čuju nezadovoljstvo navijača, vlasti, vlada, Evropske unije...

UEFA i Južna Amerika su jasno poručile da nećemo učestvovati na Mundijalima na svake dvije godine. Bez nas to onda i nije Svjetsko prvenstvo. Osim toga, s nama su komunicirale i druge konfederacije koje su takođe protiv te ideje.

Ni to što predsjednik Fife taj projekat opravdava rješenjem za migracije čak ne zaslužuje komentar. Fudbal se ne može koristiti za populizam", kazao je Čeferin za "Journal du Dimanche".

On je naglasio i da Fifa ionako ima već dvije milijarde u rezervi a da je Uefa uvijek spremna da pomogne drugima, ali samo se za to obraća federacija Južne Amerike.

"Da, kontrolisali smo novac kojim pomažemo i imamo zato sjajnu infrastrukturu svuda u Evropi. sa Južnom Amerikom planiramo zajedničku Ligu nacija"....

Bonus video: