Nisam čitao Anu Frank, a jeste li vi čitali Andrića?

"Slučaj Ana Frank" podigao je cijelu Italiju na noge, nakon što su navijači Lacija oblijepili stadion "Olimpiko" njenom fotografijom u dresu Rome.
121 pregleda 8 komentar(a)
mihajlović, Foto: ANSA
mihajlović, Foto: ANSA
Ažurirano: 26.10.2017. 14:30h

Izjava Siniše Mihajlovića pred utakmicu sa Fiorentinom da "ne zna ko je Ana Frank" šokirala je italijansku javnost, no srpski trener danas je dopunio svoje izlaganje i obrazložio izjavu, ujedno i italijanskim novinarima ponudio kontrapitanje.

"Slučaj Ana Frank" podigao je cijelu Italiju na noge, nakon što su navijači Lacija oblijepili stadion "Olimpiko" njenom fotografijom u dresu Rome.

Svi mečevi Serije A sinoć su zato počeli čitanjem odlomaka iz "Dnevnika Ane Frank", jedne od najpotresnijih priča iz Drugog svjetskog rata.

A šta je danas rekao Mihajlović?

"Nisam čitao novine, uopšte nisam znao o čemu se radi. Na konferenciji su bila pitanja o Belotiju, pričalo se o fudbalu, a onda je odjednom doletjelo pitanje o Ani Frank. Nisam ništa razumio, a ne mogu da pričam o stvarima o kojima nisam upoznat, naročito ne o tako osjetljivim stvarima. Nisam čitao 'Dnevnik Ane Frank', ali uradiću to", kazao je Mihajlović, koji je malo zastao, pa onda upitao italijanske novinare:

"Da li znate ko je Ivo Andić? U redu, ne znate. On je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Mi smo u školi proučavali Andrića, vi ste proučavali Anu Frank".

Mihajlović je potom završio:

"Ja sam protiv svih vrsta rasizma, a svake nedjelje dobijam uvrede na stadionima".

Pomalo u sjenci Mihajlovićevih izjava i "slučaja Ane Frank" protekao je ubjedljiv poraz Torina na gostovanju Fiorentini (3:0), sinoć u 10. kolu Serije A.

Bonus video: