Budućnost remizirala sa Posušjem, Nedović: Dobra provjera

Budućnost prvi put na pripremama nije primila pogodak

5882 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti remizirali su danas (0:0) sa Posušjem u četvrtom pripremnom meču.

„Plavi“ su u prvom dijelu imali šanse preko Andrije Ražnatovića, Vladimira Perišića, Vasilija Terzića, te Igora Ivanovića. Sa druge strane, prijetilo je i Posušje, a dva puta se istakao Miloš Dragojević.

U drugom poluvremenu Budućnost je najbolje šanse imala preko Anta Babića, Miloša Raičkovića i Terzića, da bi gosti u 65. minutu pogodili prečku.

„Mislim da smo danas imali dobru provjeru što se tiče fizičkog stanja i igre „tijelo u tijelo“. Došao je protivnik koji je bio takmičarski nastrojen, pa je utakmica bila prava takmičarska. Imali smo problem u prvom dijelu da prepoznamo formaciju 3-5-2, mislim da smo tu „visili“ u nekim situacijama i nismo se adaptirali kako treba, dok smo u drugom poluvremenu pohvatali konce i bilo je bolje. Kada ne postignete gol, jasno je da je zatajila realizacija, ali „istrčali“ smo dobru utakmicu i za ovaj dio priprema odradili ono što nam treba uz odličan odnos“, rekao je trener Budućnosti, Aleksandar Nedović.

Budućnost prvi put na pripremama nije primila gol.

„Sigurno je to jedan bitan detalj“, dodao je Nedović.

Plavi su utakmicu počeli u sastavu Dragojević, Raspopović, Ćuković, Adžić, Ražnatović, Janković, Raičković, Terzić, Ivanović, Perišić, Mijović, a u drugom dijelu su postepeno ulazili Babić, Pavličić, Novović, Kordić, Sekulić, Aleksa Ćetković i Krivokapić.

Nedović ponovo nije koristio sve igrače, pa su meč sa Posušjem iz predostrožnosti preskočili Zoran Petrović, Viktor Đukanović, Miomir Đuričković i Luka Mirković.

„Prelazak sa „plastike“ na prirodni teren zna da bude nezgodan i nismo željeli da rizikujemo. Svi momci će biti u utorak na treningu, tako da u kompletnom sastavu ulazimo u finiš priprema“, poručio je trener Budućnosti.

Naredni prijateljski meč Budućnost će odigrati u četvrtak 10. februara protiv Koma (14 sati).

Bonus video: