Kako je Slaven Bilić sačuvao posao u Istočnom Londonu

"Ne smijemo sad da poletimo. Uradili smo puno, ali gledajući cijelu sezonu, još nismo napravili ništa", kazao je Slaven Bilić
0 komentar(a)
Slaven Bilić, Foto: Reuters
Slaven Bilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2017. 13:29h

Slaven Bilić ostaje na klupi Vest Hema.

Pitanje je da li bi bilo tako da su njegovi "čekićari" poraženi sinoć od Totenhema na "Vembliju", u meču Liga kupa, a gubili su 2:0 na poluvremenu.

Nakon debakla od Brajtona u Premijer ligi na domaćem terenu u petak veče (3:0), hrvatski trener dobio je od uprave kluba još dva meča da "popravi utisak" i ubijedi ih da je ipak on budućnost kluba - protiv Totenhema u Liga kupu i Kristal Palasa u prvenstvu.

Nakon prvog od dva odlučujuća meča, Bilić ne samo da je popravio utisak, već je i oduševio navijače - iste one koji su prije samo dva dana tražili njegovu smjenu.

Ne dešava se često u fudbalu da ekipa koja gubi 2:0 preokrene i slavi 3:2, a još manje protiv favorita u gostima, i to u utakmici od koje je jednom treneru zavisio posao.

"Reagovali smo na briljantan način. Zabili smo tri gola protiv ekipe koja inače ne prima puno, nakon toga bili smo hrabri, kompaktni i dobri na loptu. Zaslužili smo, odigrali smo stvarno jako dobro i ovo je za nas veliki podsticaj", izjavio je Bilić nakon meča na "Vembliju".

Bivši selektor Hrvatske, trener moskovske Lokomotive i Bešiktaša, ostaće u istočnom Londonu, ali naravno - ne cijelu vječnost. Svaki naredni meč Vest Hema biće "pod skenerom" čelnika kluba, sve dok Vest Hem ne počne da igra onako kako očekuju navijači.

Veliku pobjedu na "Vembliju" nije pokvario ni podatak što je domaći trener Maurisio Poketino odmarao nekoliko fudbalera, među kojima i najboljeg strijelca Harija Kejna.

"Na treningu u utorak bili smo puni energije, jedva smo čekali da utakmica počne. Želio sam da izvedem jaku ekipu, bila je to važna utakmica za nas. Neke sam igrače izostavio, ali oni koji su zaigrali zaslužili su priliku. Ekipa je, naročito u ovakvim trenucima, iznad svakog pojedinca i moramo biti ponizni. Bez obzira na to ko će igrati u subotu protiv Kristal Palasa, ne bi trebalo da bude dugih nosove, moramo da se borimo za ekipu. Ne smijemo sad da poletimo. Uradili smo puno, ali gledajući cijelu sezonu, još nismo napravili ništa", zaključio je menadžer Vest Hema.

Bonus video: