Jovetić igrao 90 minuta, debitovali Šćekić i Osmajić

Napadač Herte poslije 50 dana bio u startnoj postavi, upisao je asistenciju u remiju protiv Bohuma

10953 pregleda 0 komentar(a)
Jovetić je igrao cijeli meč, Foto: HerthaBSC
Jovetić je igrao cijeli meč, Foto: HerthaBSC

Napadač Herte Stevan Jovetić je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda. U remiju Herte i Bohuma (1:1) Jo-Jo je odigrao svih 90 minuta, upisao je asistenciju za Išaka Belfodila kod vodećeg pogotka, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,3.

Jovetić se nedavno oporavio od povrede, na teren se vratio prije dvije sedmice protiv Bajerna, da bi protiv Bohuma prvi put nakon 50 dana bio u startnoj postavi.

Herta je poslije ovog remija 14. na tabeli sa bodom više od Augsburga, koji je u zoni baraža za opstanak u Bundesligi.

Nakon Jovetića najbolje ocijenjeni crnogorski fudbaler je Adam Marušić (7,2). Lacio je u jednom od derbija 24. kola Serije A u gostima savladao Fiorentinu (3:0), a lijevi bek je na terenu proveo 90 minuta i odigrao dobar meč.

Rimljani su nakon ovog trijumfa 6. na tabeli i nastavljaju trku za plasman u evropska takmičenja.

Naši
foto: Sofascore

Iza Jovetića i Marušića na listi je napadač Sportinga iz Hihona Uroš Đurđević (7,1). Popularni Đuka je igrao 74 minuta, a njegova ekipa je poražena na domaćem terenu od Eibara - 1:0.

Hihon je vezao drugi poraz u Segundi i ponovo se udaljio od plej-ofa za plasman u La Ligu - sada je na 14. mjestu sa 32 boda.

Na 4. i 5. mjestu najbolje ocijenjenih crnogorskih igrača prethodnog vikenda su reprezentativci koji su u januaru promijenili klub - Aleksandar Šćekić (6,7) i Milutin Osmajić (6,7). Stameni vezista je u januaru iz Partizana otišao u poljsko Zaglebje, debitovao je u petak protiv Legije. Odigrao je 90 minuta, a Zaglebje je na domaćem terenu izgubilo 3:1 i porazom otvorilo drugi dio poljskog šampionata.

Osmajić je, s druge strane, u zimskom prelaznom roku otišao iz Kadisa na pozajmicu u tursku Bandirmu. Debitovao je prethodnog vikenda i protiv Umranispora igrao četiri minuta. Bandirma je slavila 2:0 i nastavila borbu za ulazak u tursku Superligu.

Odličan vikend je i iza fudbalera Kišvarde, Dritona Camaja. Kišvarda je u 19. kolu mađarskog šampionata gubila od Honveda 2:1, a onda je u 64. minutu Camaj ušao u igru i nakon sjajnih prodora upisao dvije asistencije, u 66. i 68. minutu, za preokret i pobjedu - 3:2.

Poslije 19 kola Kišvarda je 3. na tabeli sa 38. bodova, dva manje od lidera, Akademije Puškaš.

Bonus video: