Gdje je pukao Atletikov bedem, Savić: Moramo da nastavimo da radimo i da se borimo

Atletiko je na 22 meča u La Ligi primio čak 30 golova

7186 pregleda 0 komentar(a)
Savić na meču sa Barselonom, Foto: Beta/AP
Savić na meču sa Barselonom, Foto: Beta/AP

Atletiko Madrid je pod vođstvom Dijega Simeonea postavio visoke standarde, borio se za trofeje, osvajao ih, postao sinonim za defanzivni blok i ulogu odbrane u modernom fudbalu.

Ponekad je i nedostatak kvaliteta nadoknađivao agresivnošću i čvrstinom, frustrirao i pobjeđivao jače od sebe.

I prošle sezone je na takav način došao do titule u La Ligi, iako je imao odličan napadački potencijal, odbrana je bila bolji dio tima.

Sve se promijenilo, "kolćonerosi" su izgubili ono što ih je krasilo, što se najbolje vidjelo u nedjelju protiv Barselone na Nou kampu, u porazu 4:2.

Četiri primljena gola, tri u prvom poluvremenu - to je za Atletiko porazan podatak.

Atletiko je na 22 meča u La Ligi primio čak 30 golova.

"Zabrinuti smo zbog toga koliko golova primamo. To nije nešto što očekujemo, ali ne možemo ništa da promijenimo sada. Možemo samo da radimo još bolje i da se borimo do kraja sezone", kazao je Stefan Savić, koji se vratio u ekipu nakon skoro dva mjeseca pauze zbog povrede.

Savić je prošle sezone bio najbolji defanzivac La Lige, uvršten je u idealni tim prvenstva, njegovo odsustvo se osjetilo, a povratak nije bio dobar.

"Fudbal je ponekad takav. Ponekad radiš dobro, ali stvari ne ispadnu dobre na kraju. Ali, moramo da nastavimo, moramo da budemo uporni", rekao je Savić.

"Ostalo je još dosta da se igra, moramo da se borimo za ono što je naš cilj u ovom momentu, a to je plasman u Ligu šampiona naredne sezone", naglasio je Savić.

Atletiko je trenutno peti, sa dva boda manje od Barselone, a četiri od Betisa.

"Protiv Barselone počeli smo da igramo kada smo gubili. To se ne događa prvi put. Ne znam je li riječ o mentalitetu ili nečemu drugom, ali to mora da se promijeni. I ima vremena, ostalo je 16 utakmica do kraja prvenstva", kazao je Savić.

Bonus video: