Vlahović probudio uspavanog giganta (VIDEO)

Novi napadač Juventusa već na debiju pokazao kakvo je pojačanje za drugi dio sezone

3432 pregleda 2 komentar(a)
Idealan početak: Dušan Vlahović, Foto: Juventus FC
Idealan početak: Dušan Vlahović, Foto: Juventus FC

Prelaskom iz Fiorentine u Juventus je sam sebi otežao život u Italiji, ali Dušan Vlahović je izgleda spreman na sam pritisak ovog svijeta na putu ka zvijezdama.

Mladi napadač, koji je prije desetak dana stigao u Torino u transferu vrijednom preko 75 miliona eura, zablistao je već na debiju - dao je gol Veroni, mogao je još neki, ali sveukupan utisak je da je “stara dama” dovela igrača koji joj je bio neophodan. Jedan od junaka je i Olivije Žiru, dvostruki strijelac za Milan u pobjedi nad Interom.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Menjan (Milan) - “rosoneri” su u prvom poluvremenu milanskog derbija bili “zreli” da prime makar tri gola. Primili su samo jedan zahvaljujući francuskom čuvaru mreže, u nastavku su se stvari na terenu promijenile. Trijumf u Derbiju dela Madonina je i te kako njegova zasluga.

ODBRANA

Dani Alveš (Barselona) - kakav meč za veterana u derbiju sa Atletikom. Asistencija, gol, pa direktan crveni karton - sve za manje od 70 minuta!

Militao (Real Madrid) - ove sezone se profilisao u lidera Realove odbrane. Protiv Granade je odigrao još jedan meč u kojem praktično da nije imao grešku.

SREDINA

Eliot (Liverpul) - veliki povratak mladog veziste nakon teške povrede početkom sezone. Zaigrao je protiv Kardifa u FA kupu i atraktivno zatresao mrežu za plasman u osminu finala.

Asensio (Real Madrid) - niko nikada neće moći da mu ospori da posjeduje veliku fudbalsku klasu. Gol kakav je dao Granadi se ne viđa često...

Traore (Barselona) - bio je nadahnut na debiju u dresu Barse, utisak je da mu kompletna odbrana Atletika nije mogla ništa. On je zvijer - poručio je trener Barselone Ćavi Ernandes.

NAPAD

Žiru (Milan) - u samo tri minuta je dva puta pokazao kakav golgeterski njuh posjeduje. Možda je kod prvog pogotka napravio faul, možda je kod drugog loše reagovao Samir Handanović - svejedno je, Žiru je u karijeri postigao “milion” bitnih pogodaka.

Osimen (Napoli) - nije igrao dva i po mjeseca, sada je opet tu da predstavlja silu u napadu Napolija. I da učini da Napolitanci ponovo vjeruju u Skudeto.

Mesi (Pari Sen Žermen) - konačno je uradio nešto korisno za PSŽ u ovoj godini. Asistencija i pogodak u goleadi u Lilu (5:1) najava su bolje forme Argentinca.

Vlahović (Juventus) - on je najbolji primjer kako jedan igrač može da utiče na kompletan ambijent u klubu kakav je Juventus. Sa njim je stigla neka nova energija, a kakav je napadač vidjelo se već u prvih 20 minuta meča sa Veronom.

Milik (Marsej) - Marsej je dao pet golova našem Danijelu Petkoviću i Anžeu, Poljak je u velikom preokretu (0:2, 5:2) upisao het-trik.

Bonus video: