Zašto je Gvardiola toliko dugo u Mančester sitiju?

"Ja sam dugo ovdje jer smo puno toga osvojili, a i dalje pobjeđujemo. Da nije tako ne bih bio ovdje poslije šest sezona", kazao je Gvardiola u utorak na konferenciji za novinare

6264 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pep Gvardiola izjavio da je jedini razlog zašto je tako dugo za kormilom Mančester sitija to što ekipa pobjeđuje, te da nema potrebe za žurbom kad je u pitanju potpisivanje novog ugovora.

"Ja sam dugo ovdje jer smo puno toga osvojili, a i dalje pobjeđujemo. Da nije tako ne bih bio ovdje poslije šest sezona", kazao je Gvardiola u utorak na konferenciji za novinare.

Gvardiola je u Mančester sitiju od 2016. i dosad je s klubom osvojio tri Premijer lige, jedan FA kup i četiri Liga kupa.

Takođe, na najboljem je putu da osvoji četvrti naslov u Premijer ligi. Siti je na vrhu prvenstvene tabele, ima devet bodova više od drugoplasiranog Liverpula.

"U ugodnom smo položaju, i klub i ja. Zato nastavljamo dalje, nema tu ničeg drugog. Imam još godinu i po ugovora, što je puno vremena u današnjem fudbalskom svijetu. Vidimo koliko trenera dobija otkaze, ne samo ovdje u Engleskoj, nego svugdje. Zato ja razmišljam samo o sljedećoj utakmici", kazao je Gvardiola.

Bonus video: