Sutjeska dobila "generalku" pred nastavak sezone

Golovima Erakovića, Alharaiša i omladinca Nikolića Sutjeska pobijedila Igalo sa 3:1. Narednog četvrtka premijerni meč nastavka prvenstva sa Zetom na Trešnjici

3859 pregleda 3 komentar(a)
Sa meča u Nikšiću, Foto: FK Sutjeska
Sa meča u Nikšiću, Foto: FK Sutjeska

Sutjeska je pobijedila Igalo (3:1) u posljednjoj provjeri pred nastavak šampionata.

Ekipa Milije Savovića ulazi u drugi dio Telekom 1. CFL sa osam bodova prednosti na vrhu u odnosu na drugoplasirani Dečić, a narednog četvrtka otvoriće proljećnu polusezonu gostovanjem posljednjeplasiranoj Zeti na Trešnjici.

Golove za nikšićke "plave" postigli su Novica Eraković u 23, Zakarija Alharaiš u 85. i omladinac Danijel Nikolić u 88. minutu. On je svoj prvi nastup u dresu seniorskog tima proslavio golom.

Igalo, petoplasirana ekipa Druge lige, u međuvremenu je izjednačila na 1:1 golom iz penala.

Sutjeska je počela meč u sastavu Ličina - Mi. Vučić, Ma. Vučić, Mitrović, Stijepović, Augusto, Zoćević, Eraković, Janjić, Raičević, Marković

U drugom poluvremenu su igrali R. Dubljević, Vlahović, Matanović, Pajović, Alharaš i Nikač, dok su prve minute imali i igrači mlađih selekcija - član kadeta Janko Vukićević, kao i omladinci Čedomir Vujačić, Matija Bojović, Nikola Đurković i strijelac Nikolić.

Sutjeska nije briljirala u pripremnom periodu, barem ne rezultatski - pobjede je ostvarila nad drugoligašima Bokeljom (dva puta) i Igalom, remizirala je sa Adrijom, Mornarom i Arsenalom, dok je doživjela poraze od Iskre i Zlatibora.

Ipak, prijateljske utakmice su jedno, prvenstvene sasvim drugo, a Nikšićani ulaze u nastavak sezone kao veliki favoriti da osvoje petu titulu prvaka Crne Gore.

Bonus video: