Šefica Bundeslige bi da zaustavi dominaciju Bajerna, Bavarci iznenadili podrškom

Nova šefica Bundeslige, 45-godišnja dama Donate Hopfen, bi da uvede plej-of, Bajern se ne buni iako mu takve promjene najmanje odgovaraju

12125 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Donate Hopfen je na čelu Bundeslige od 1.janaura ali želi da uvede velike novine. Jedna od ideja 45-godišnje dame je da uvede plej-of. Razlozi su finansijski, ali i da se oteža put Bajernu koji dominira

"Bundesliga će biti atraktivnija ako se vodi neizvjesna borba za titulu. Ako nam plej-of u tome pomaže, onda hajde da razgovaramo o njemu", poručila je Hopfen.

Razigravalo bio se za titulu, a poredak u ligi značio bi plasman u Ligu šampiona.

Revolucionarne ideje su i očekivane od Hopfen. Nema iskustva u fudbalu ali njena poslovna karijera je impresivna i 2014. godine je bila - Žena godine.

Njene ideje je, začuđujuće, prihvatio Bajern, koji je osvojio 15 titula u 20 posljednjih godina a znao je da ispadne u plej-ofu Kupa čak i od drugoligaša Holštajna, pa čak i bude deklasiran kao od Menhengladbaha ove sezone.

“Opcije polufinala i finala Bundeslige donijeće mnogo uzbuđenja navijačima, a od 2024. promijeniće se i format u Ligi šampiona. Zato ima smisla njen predlog. Bajern je otvoren za nove ideje", naglasio je Oliver Kan, izvršni direktor.

No, iznenadili su drugi klubovi odbijanjem predloga.

"Mislim da je korektan ishod da ekipa s najviše bodova nakon 34 kola postaje prvak, a ona s najmanje ispada. Razumijem ljude koji žele učiniti ligu atraktivnijom. Ali sadašnji format je najpošteniji. Iako ne i najzanimljiviji", kazao je Kristijan Štrajh, trener Frajburga.

I trener Menhengladbaha Adi Hiter smatra da nije pošteno da ekipa koja na četvrtoj poziciji zaostaje 15 bodova kroz par utakmica može postati prvak, dok su u Borusiji Dortmund još rezervsiani ka toj ideji, koja bi marketinški značajne prihode donijela ligi.

U tome su jednoglasni.

Bonus video: