Ko kaže da je Atletiko dosadan? (VIDEO)

Sedam golova, šest u prvom poluvremenu, dva velika preokreta, tri penala, dva realizovana, jedan crveni karton i slavlje Atletika protiv Hetafea sa igračem manje (4:3)

10529 pregleda 2 komentar(a)
Vrsaljko, Ermoso i Savić slave pobjedu Atletika, Foto: Reuters
Vrsaljko, Ermoso i Savić slave pobjedu Atletika, Foto: Reuters

Atletiko rezultatski ne prolazi kao prošle sezone, ali barem u posljednje vrijeme ekipu Dijega Simeonea ne može da bije glas da igra tvrd, dosadan, defanzivan fudbal.

U duelu sa Hetafeom na "Vandi Metropolitano", u malom madridskom derbiju, bilo je svega - sedam golova, šest u prvom poluvremenu, dva velika preokreta, tri penala, dva realizovana, jedan crveni karton i na kraju slavlje "kolćonerosa" 4:3 sa igračem manje, golom Ermosa minut prije kraja.

I naravno, prvi put u trenerskoj karijeri Dijega Simeonea desila se utakmica u kojoj je u prvih 45 minuta postignuto šest golova (3:3).

Defanzivni bedemi Atletika popustili su u posljednje vrijeme, nije ih, barem na za sada, učvrstio ni povratak Stefana Savića, koji je večeras odigrao cijeli meč.

U drugom uzastopnom meču Atletiko je primio tri gola u prvom dijelu, nakon goleade na "Nou Kampu" i poraza od Barselone prošlog vikenda (4:2 na kraju).

I sedmicu prije toga Valensija je dva puta u prvih 45 minuta pogodila mrežu Atletika, na kraju je bilo 3:2...

Tri "luda" meča Simeoneovog tima, poznatog po čvrstim defanzivnim okovima...

Večeras je, međutim, bilo najluđe, a prvo poluvrijeme će se dugo pamtiti.

Atletiko je prvo promašio penal (Luis Suares), pa dao dva gola (Korea u 19, pa Kunja u 27. minutu), poveo 2:0, a onda za samo 12 minuta primio tri - Majoral u 30, pa Unal iz istovjetno izvedenih penala u 37. i 42. minutu donijeli su nestvaran preokret momcima iz predgrađa.

Poluvrijeme za sve neutralne fudbalske sladokusce zaključio je Korea, drugim golom na meču za 3:3 u četvrtom od šest minuta sudijskog dodatka!

Činilo se da će "kolćonerosi" u nastavku psihološki ohrabreni imati lakši put do pobjede, ali stvari je otežao štoper Felipe, koji je u 58. minutu dobio direktan crveni karton zbog pogibeljnog starta.

I sa igračem manje, međutim, domaći su našli put do pobjede, a veliko slavlje donio je Ermoso nakon prekida i povratne lopte Žoaa Feliksa u 89. minutu.

Atletiko je sada četvrti, u zoni Lige šampiona, ali daleko od vrha, jer vodeći Real ima 15 bodova i jednu utakmicu više.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: