FK Breznica prošle godine organizator najveće fudbalske promocije u Crnoj Gori

"Osnovna ideja projekta je pedagoški „Fun koncept“ – učenje kroz igru i druženje, koje utiče na fizički, socijalni, emotivni i kognitivni razvoj djeteta", kazao je za PV portal osnivač i trener Breznice Zoran Vuković

2669 pregleda 35 reakcija 0 komentar(a)
Foto: FK Breznica
Foto: FK Breznica

Fudbalski klub Breznica je u prošloj godini godini uspješno realizovao projekat "Otvorene škole zabavnog fudbala u Crnoj Gori".

Riječ je o humanitarnom, neprofitnom i politički neutralanom projektu, koji je prvi pokrenuo Anders Levinsen iz Cross Cultures Project Association (CCPA) iz danskog Kopenhagena.

"Osnovna ideja projekta je pedagoški „Fun koncept“ – učenje kroz igru i druženje, koje utiče na fizički, socijalni, emotivni i kognitivni razvoj djeteta. Projekat okuplja ljude iz različitih grupa kako bi igrali, komunicirali i radili zajedno, kako lokalno tako i regionalno, širom Zapadnog Balkana. Promovišemo toleranciju, miran suživot, socijalnu koheziju i saradnju među različitim društvenim grupama. Uključivanje žena i djevojčica u sve aktivnosti, kao i podrška marginalizovanim grupama su takođe naši projektni prioriteti, kazao je za PV portal osnivač i trener Breznice Zoran Vuković.

Vuković je naglasio da su aktovnosti, koje su realizovane kroz ovaj projekat, prvenstveno bile namijenjene djeci koja nisu do sada učestovala u organizovanim sportskim aktivnostima ili trenirala u klubovima.

"Na ovaj način želja nam je da im omogućimo osjećaj radosti, uzbuđenja, učestovanja, pripadnosti timu kroz sport. Otvorene zabavne škole fudbala postaju strateški instrument u okviru socijalnog razvoja, omogućavaju sportsku saradnju među sportskim klubovima, školama i njihovim trenerima, voditeljima, nastavnicima i djecom. U tom cilju, se 29 škola i organizacija na području čitave Crne Gore prošle godine uključilo u naše aktivnosti otvorenih zabavnih škola fudbala i postalo dio velike regionalne iniciative koju koodinira Vildana Delalić Elezović, Regionalna koordinatorka za Balkan iz Udruženje otvorene zabavne škole BiH", zaključio je Vuković.

Bonus video: