Espanjol tuguje, De Jong u 96. minutu donio bod Barseloni

Barsa povela, Espanjol preokrenuo i u finišu ostao bez pobjede - 2:2

7139 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Navijači Espanjola od 2009. godine čekaju pobjedu nad Barselonom u La Ligi, večeras su bili nadomak slavlja, jer je njihov tim vodio 2:1, ali je Luk de Jong u 96. minutu postigao pogodak i na kraju donio bod "blaugrani" - 2:2.

Barselona je krenula u posljednji napad, Traore je bio sam, centirao, a De Jong glavom postigao pogodak i postavio konačan rezultat.

Barselona je večeras odlično počela i povela poslije 74 sekunde - Alba je centrirao, lopta preletjela Kabreru, a na pravom mjestu bio Pedri, koji je pogodio za vođstvo.

Dobro je Barsa igrala, bila bolji rival, šanse su propustili Feran Tores i Traore, a onda je stigla kazna - pet minuta prije odlaska na odmor Darder je lijepo plasirao loptu i izjednačio, mada je u ovoj situaciji odbrana Barselone mogla bolje da reaguje.

U drugom poluvremenu Barsa je bila bolja, čak je i zatresla mrežu, ali je Gavijev pogodak poništen, jer je u Frenki de Jong imao kontakt sa loptom, dok je bio u ofsajdu.

I onda nakon poništenog pogotka novi šok za Ćavija i igrače - Espanjol je u 64. minutu krenuo u prvu pravu akciju u drugom poluvremenu, Darder je poslao dugu loptu, Garsija loše procijenio i katastrofalno reagovao, a Raul de Tomas mirno zatresao mrežu.

Tada je Ćavi sve karte bacio u napad, čak je uveo i prežaljenog Dembelea, Luk de Jong je imao odličnu priliku, a na kraju je i postigao gol.

Na kraju su oba tima meč završila sa igračem manje - nakon jednog incidenta isključeni su Pike na jednoj i Melamed na drugoj strani.

Barseloni u četvrtak na domaćem terenu slijedi meč sa Napolijem u Ligi Evrope. Vidjećemo koliko će "blaugrana" biti motivisana u tom takmičenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: