U Atalanti ljuti na sudije - zašto Šćensni nije isključen i zbog čega nije suđen penal?

„Stara dama” je do boda stigla golom Danila u 92. minutu, ali direktor „boginje” Umberto Marino smatra da rival nije trebalo ni da ima tu šansu

3166 pregleda 3 komentar(a)
Detalj sa utakmice Atalanta - Juventus, Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
Detalj sa utakmice Atalanta - Juventus, Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo

Poslije vatrenog derbija Serije A, iz Atalante grme na sudije, jer smatraju da su pogurale Juventus do remija (1:1).

„Stara dama” je do boda stigla golom Danila u 92. minutu, ali direktor „boginje” Umberto Marino smatra da rival nije trebalo ni da ima tu šansu.

Naime, iz Bergama poručuju da je Vojćeh Šćensni trebalo da bude isključen kada je u 1. poluvremenu van šesnaesterca oborio Teuna Kopmajners, ali je puštena prednost, a Luis Murijel nije pogodio praznu mrežu. Zbog toga Poljak nije dobio ni žuti karton.

Iz Atalante se žale i da je šut Žeremija Boge rukom zaustavio Matajs de Liht, ali nije pokazano na penal.

Đan Pjero Gasperini je odbio da se obrati novinarima na obaveznoj konferenciji, već je pred medije poslao direktora Marina. On je iskoristio analizu stručnog konsultanta televizije DAZN, bivšeg sudije Luke Marelije, da pokrene priču o arbitraži.

„Mogu samo da kažem da je prava sreća što Mareli više nije sudija. Potpuno smo drugačije vidjeli taj incident. To je neizbježan crveni karton, a i De Lihtovo igranje rukom je penal. Hajde da budemo ozbiljni, hajde da komentarišemo ove incidente i uporedimo ih sa sličnim situacijama na ostalim utakmicama. Ja kažem da su bili i crveni karton i penal, vrlo jasno”, decidiran je Marino.

S druge strane, holandski štoper smatra da priče o penalu ne bi trebalo da bude.

„Bio sam vrlo miran i opušten, jer sam osjetio da me je lopta pogodila u rebra. Znao sam da nije u ruku, pa nisam bio zabrinut”, rekao je De Liht.

U Atalanti mogu samo da žale za ispuštenom pobjedom. Ruslan Malinovski je donio prednost fenomenalnim golom u 76. minutu, a onda u 84. izvanredno asistirao Hansu Hateburu, koji je promašio zicer.

Bonus video: