Poklon najvjernijim navijačima: UEFA daje 30.000 besplatnih ulaznica finalistima klupskih takmičenja

Besplatne ulaznice klubovi neće moći da distribuiraju sponzorima, partnerima ili klupskim zvaničnicima.

4132 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin objavio je danas da će navijači timova koji će učestvovati u finalnim utakmicama UEFA klupskih takmičenja – Lige šampiona, Lige Evrope, Lige konferencija i Lige šampiona za žene – dobiti određeni broj besplatnih ulaznica za finala kao nagradu za njihovu podršku evropskom fudbalu tokom trajanja krize izazvane pandemijom COVID-19.

Navijači klubova učesnika finalnih utakmica dobiće besplatne karte prema sljedećem:

- 10.000 bepslatnih ulaznica za finale Lige šampiona (po 5.000 svakom učesniku);

- 8.000 besplatnih ulaznica za finale Lige Evrope (po 4.000 svakom učesniku);

- 6.000 besplatnih ulaznica za finale Lige konferencija (po 3.000 svakom učesniku);

- 6.000 besplatnih ulaznica za finale Lige šampiona za žene (po 3.000 svakom učesniku).

Klubovi učesnici finalnih utakmica imaće mogućnost da besplatnim ulaznicama nagrade najvjernije navijače (na primjer, navijačima koji najduže kupuju godišnje ulaznice, navijačima koji su prisustvovali najvećem broju utakmica u gostima ili slično).

Besplatne ulaznice klubovi neće moći da distribuiraju sponzorima, partnerima ili klupskim zvaničnicima.

Nadalje, UEFA je donijela odluku da zadrži cijene ulaznica za treće i četvrte kategorije iz 2020. godine za finalne mečeve u naredne tri sezone – ulaznice četvrte kategorije koštaće 70 eura, dok će ulaznice treće kategorije stajati 180 eura.

UEFA je u potpunosti svjesna trenutne inflacije i rasta cijena ulaznica za sportske događaje tokom prethodnih nekoliko godina. Zadržavanjem cijena na nivou iz 2020. godine za prestižne kontinentalne događaje UEFA želi da pošalje snažnu poruku navijačima i pobrine se da je pristup ovim događajima dostupan svima.

Sve troškove ove inicijative snosiće UEFA i ona se neće odraziti na distribuciju finansijskih sredstava klubovima.

Predsjednik Čeferin je, komentarišući ovu inicijativu, rekao:

"Navijači su žila kucavica naše igre i mislili smo da bi to bio lijep način da prepoznamo poteškoće koje su iskusili u poslednje dvije godine i kako su ipak uspjeli da podrže svoje timove i da žive svoju strast čak i kada su van stadiona. Navijači su sastavni razvoja fudbala i moramo osigurati da navijači koji redovno putuju na gostovanja mogu prisustvovati istorijskim momentima njihovih timova i to po pristupačnim cijenama".

Bonus video: