Fifa odlučila: Brazil i Argentina moraju da odigraju prekinutu utakmicu

Utakmica je u septembru prošle godine prekinuta u 5. minutu zbog ulaska na teren brazilskih zdravstvenih radnika, koji su tvrdili da četvorica argentinskih fudbalera nemaju dozvolu za boravak u Brazilu

5190 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Fudbaleri Brazila i Argentine moraće da odigraju utakmicu koja je prekinuta u septembru prošle godine u Sao Paulu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Utakmica je prekinuta u 5. minutu zbog ulaska na teren brazilskih zdravstvenih radnika, koji su tvrdili da četvorica argentinskih fudbalera nemaju dozvolu za boravak u Brazilu.

Prema tadašnjim zdravstvenim protokolima u Brazilu, Emilijano Buendija, Emilijano Martines, Đovani lo Selso i Kristijan Romero morali su pije izlaska na teren provesti dvije sedmice u izolaciji što nije bio slučaj.

"Nakon sveobuhvatne istrage i s obzirom na pravila koja su bila na snazi, Fifina disciplinska komisija odlučila je da se utakmica ponovo odigra, a mjesto i vrijeme odigravanja biće naknadno određeni", objavila je Fifa.

Svjetska kuća fudbala je finansijski kaznila Savez Brazila sa 500.000 švajcarskih franaka, a Savez Argentine sa 200.000 franaka jer nisu osigurali "mir i sigurnost".

I Brazil i Argentina već su obezbijedili plasman na Mundijalu u Kataru koji će se održati od 21. novembra do 18. decembra. Brazil je vodeći u južnoameričkim kvalifikacijama sa 39 bodova nakon 15 utakmica, dok je Argentina druga sa četiri boda manje, takođe nakon 15 susreta.

Slijede Ekvador sa 25, Urugvaj sa 22 i Peru sa 21 bodom, ali i utakmicom više.

Do kraja južnoameričkih kvalifikacija ostala su još dva kola.

Bonus video: