PSŽ protiv Real Madrida - posljednja šansa za Poketina (INFOGRAFIK)

Derbi u Gradu svjetlosti od 21 sat, u istom terminu se u Lisabonu sastaju Sporting i Mančester siti

12039 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mnogo toga se u evropskom fudbalu promijenilo za dva mjeseca od kada je obavljen žrijeb za osminu finala Lige šampiona, ali jedna konstanta je tu od početka sezone - Pari Sen Žermen ne igra dobro, nikako da uhvati ritam kako bi velike ambicije imale pokriće.

Februar i početak marta tako će vjerovatno biti presudan period za budućnost Maurisija Poketina na klupi "svetaca" koji večeras u Parizu dočekuju Real Madrid u prvom meču osmine finala.

Pored duela PSŽ-a i Reala, sastaju se i Sporting i Mančester siti (21) gdje su "građani" veliki favoriti...

UEFA Liga
foto: Graphic News

POKETINO: PRITISAK JE NORMALAN

Francuski mediji navode da će Poketino biti smijenjen u slučaju eliminacije od Reala.

Argentinac je na pres konferenciji, ipak, pričao samo o meču.

"Pritisak je tu, mi i Real ga dijelimo, jer oba kluba imaju isti cilj - da prođu. Real je najveći klub na svijetu, osvojio je sve i s te strane - posjeduje iskustvo koje PSŽ nema. Ali, ne bih rekao da u ovom dvomeču postoji favorit i autsajder", rekao je Poketino i dodao:

"Da nas žrijeb nije spojio u osmini, ovo bi možda bilo i finale Lige šampiona".

Lionel Mesi i Kilijan Mbape su najveća snaga "svetaca", a dobra vijest za Poketina je i da je trenirao Nejmar.

Maurisio Poketino
foto: Reuters

Brazilac je krajem novembra odigrao posljednji meč, oporavio se od povrede članka i mogao bi da zaigra večeras. Očekuje se da bude na klupi...

Snaga je i Ašraf Hakimi, bivši igrač Reala, rođeni Madriđanin koji nije dobio pravu šansu u "kraljevskom klubu".

"Real nije bio spreman da vjeruje u mene kao drugi klubovi, ali će uvijek biti u mom srcu. Nema, ipak, emocija na terenu, uradićemo sve da prođemo u četvrtfinale", kazao je Marokanac.

ANĆELOTI DOČEKAO BENZEMU

Dobre vijesti je pred derbi dobio i Karlo Anćeloti - Karim Benzema je spreman nakon što je propustio posljednja tri meča zbog povrede.

U tim duelima je Real samo jednom zatresao mrežu rivala.

"Da li će igrati? Riječ će dati Karim i doktori", poručio je Anćeloti i osvrnuo se na duel sa bivšim klubom:

"Svi znamo kakav kvalitet posjeduje PSŽ, ali spremni smo da "napadnemo" i njegove mane. Ključ je da imamo kontrolu lopte, jer svaka greška može da bude kobna protiv tima koji tako dobro igra u tranziciji", rekao je Anćeloti.

SITIJEVA MISIJA KREĆE IZ LISABONA

Mančester siti je prošle godine stao u finalu, bolji je bio Čelsi - može li ove da ponovi kampanju i napravi korak ka tituli?

Protiv Sportinga u Lisabonu mora da dokaže snagu...

"Podigli smo standard i sami smo krivi za to što javnost misli da je uspjeh samo ako se osvoji Liga šampiona. To ne ide tako, ali i novinari moraju da rade svoj posao".

"Mi znamo kakve su naše ambicije i prihvatamo ih, jer imamo fantastičnu atmosferu u ekipi. To je ono što sam posebno želio da stvorimo, na čemu radimo svakog dana. A ono što vidite na terenu - to rade igrači", kaže Pep Gvardiola.

Sjutra su na programu dueli Inter - Liverpul i Salcburg - Bajern, a naredne sedmice se sastaju: Čelsi - Lil, Viljareal - Juventus (utorak), Atletiko Madrid - Mančester junajted, Benfika - Ajaks (srijeda).

Bonus video: