Veliki povratak Sterlinga: Gvardiola ima opciju više u ključnom periodu sezone (VIDEO)

Omaleni napadač dominirao u 20. pobjedi Mančester sitija u Premijer ligi ove sezone

3395 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti je dobio veliko pojačanje za drugi dio sezone, iako u januaru nije potrošio ni cent u prelaznom roku.

Ozbiljna opcija u napadu je sve vrijeme bila tu, sada je istupila na scenu - Rahim Sterling, pomalo zaboravljeni as, opet igra vrhunski fudbal.

Omaleni krilni napadač je iskoristio prostor koji mu se otvorio odlaskom Ferana Toresa, te povredama Gabrijela Žezusa i Džeka Griliša i zablistao u Noriču - u pobjedi 4:0 je postigao het-trik.

"Za njegovo samopouzdanje ova tri gola su ogromna stvar. Napadači su srećni samo kada poentiraju i drago mi je zbog Rahima, jer su ove partije produkt svega dobrog što je radio u posljednje vrijeme. Kada je na ovom nivou, on je nevjerovatno bitan igrač za naš sistem", rekao je Pep Gvardiola.

Sterling je na "Kerou roudu" postigao prvi, treći i četvrti pogodak.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Handanović (Inter) - šampion je patio prvih 45 minuta u Napulju, a Slovenac bio najzaslužniji što je imao samo gol minusa.

Skinuo je dva zicera i u nastavku - njemu idu najveće zasluge za remi u derbiju.

ODBRANA

Ermoso (Atletiko Madrid) - kakav meč na "Vandi", kakve emocije za domaćina. Sedam golova u duelu sa Hetafeom (4:3), iskusni Španac je u finišu postigao pogodak za velika tri boda.

Mario Ermoso
Mario Ermosofoto: Reuters

Tripije (Njukasl) - nije teško zaključiti da je već sada najveća zvijezda "svraka". Direktno je donio šest bodova u dva meča, a onda se povrijedio - djeluje da će morati na pauzu od makar mjesec i po.

SREDINA

Malinovskij (Atalanta) - specijalista za evrogolove nije iznevjerio ni protiv Juventusa. Čitava Italija je očekivala projektil ka golu "stare dame" od kojeg jednostavno nema odbrane...

Holtman (Bohum) - praktično nije moguće izdvojiti jednog pojedinca Bohuma, jer je Bajern razbijen nevjerovatnom igrom kompletnog tima.

Bavarcima ostaju problemi, Julijan Nagelsman mora da pokaže da je spreman da ih riješi.

Fabinjo (Liverpul) - vrhunska forma bivšeg igrača Monaka - u posljednjih tridesetak dana je pet puta tresao mrežu.

Fabinjo
Fabinjofoto: Reuters

NAPAD

Sterling (Mančester siti) - opet je zaslužio povjerenje Gvardiole i vraća to na pravi način. Het-trik u Noriču govori da je Sterling u top formi pred ključni period sezone.

Rojs (Borusija Dortmund) - nema Erlinga Halanda, ali nije to toliki problem za “milionere” kada je Rojs 100 odsto zdrav. Kapiten svoj posao na terenu uvijek odradi - kapitenski.

Osimen (Napoli) - kakva je sila u napadu moglo je da se vidi po tome koliko je namučio Interove "tornjeve" Stefana de Fraja i Milana Škrinjara. Iznudio je penal, stvarao šanse sebi i saigračima, falio je jedino - gol.

Osimen
Osimenfoto: SSC Napoli/Twitter

Leao (Milan) - kada je u sprintu s loptom u nogama apsolutno sve postaje moguće. Odbrana Sampdorije nije mogla da mu parira na otvorenom terenu, njegov gol je lansirao Milan na vrh tabele.

Džeko (Inter) - jednu naizgled bezopasnu loptu u kaznenom prostoru Napolija je pretvorio u zlato - bod koji je donio "nerazurima" na stadionu Dijego Maradona može da vrijedi višestruko.

Bonus video: