Đurđevićev jubilej u dresu Sportinga

Napadač tima iz Hihona predvodi listu najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda

5001 pregleda 0 komentar(a)
Postigao 50. gol u dresu Sportinga: Uroš Đurđević, Foto: Juan Llavio/realsporting.com
Postigao 50. gol u dresu Sportinga: Uroš Đurđević, Foto: Juan Llavio/realsporting.com

Napadač Sportinga iz Hihona Uroš Đurđević je obilježio prethodni vikend kada je riječ o crnogorskim internacionalcima. Rođeni Beograđanin je u pobjedi nad Mirandesom (3:0) jednom zatresao mrežu i stigao do 50. pogotka u dresu španskog drugoligaša.

Đurđević je realizovao penal u 33. minutu, prekinuo niz od četiri meča bez pogotka, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,7.

Hihon je ovim trijumfom stao na kraj mini seriji od dva poraza i ostao na sredini tabele - ima šest bodova manje od Ponferadine, koja je u zoni plej-ofa za plasman u La Ligu.

Identičnu ocjenu kao Đurđević dobio je i fudbaler Samsunspora Vukan Savićević. Turski tim je u petak remizirao sa Bursom (1:1), a crnogorski vezista je odigrao dobar meč, na terenu bio 83 minuta i dobio žuti karton.

Samsunspor nije poražen u četiri posljednje utakmice i na sedmom je mjestu na tabeli sa četiri boda manje od Istanbula, koji je u zoni doigravanja za tursku Superligu.

foto: Sofascore

Nakon Đurđevića i Savićevića najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac je Adam Marušić (7,3). Marušić, koji se ustalio na poziciji lijevog beka kod Mauricija Sarija, igrao je cijeli meč u trijumfu nad Bolonjom (3:0). Bio je bez konkretnog učinka u napadu, ali je rutinski odradio posao u defanzivi.

Rimljani na posljednja četiri meča nisu primili gol, a zabilježili su tri pobjede i remi. Nalaze se na šestom mjestu sa četiri boda manje od Juventusa, koji je u zoni Lige šampiona.

U dobroj formi je Aleksandar Šćekić (7,1). Vezista je u januaru stigao iz Partizana u Zaglebje i u drugom meču u dresu poljskog kluba odigrao 90 minuta. Njegova ekipa je poražena od Pogona, pa je, računajući i prvi dio sezone, vezala četiri poraza i nalazi se na 16. mjestu koje vodi u Drugu ligu naredne sezone.

Na petom mjestu je Stefan Savić (6,8) akter najuzbudljivije utakmice 24. kola La Lige. Na terenu je proveo 90 minuta, več u trećem dobio žuti karton, a Atletiko je u pravoj goleadi sa igračem manje savladao Hetafe (4:3).

Aktuelni šampion Španije je tako nastavio borbu za plasman u Ligu šampiona - “kolćonerosi” su na 5. mjestu sa 39 bodova, koliko ima i četvrtoplasirana Barselona. “Blaugrana” je bolja u međusobnom skoru.

Bonus video: