Anćeloti: Ovo je moglo da bude finale, želimo da eliminišemo ozbiljnog konkurenta

Real sjutra (21 h) u Parizu protiv PSŽ-a u igra prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona

4887 pregleda 0 komentar(a)
Anćeloti na treningu uoči sjutrašnje utakmice, Foto: Reuters
Anćeloti na treningu uoči sjutrašnje utakmice, Foto: Reuters

Već na startu nokaut faze Lige šampiona, fudbalere Reala očekuje težak ispit - Madriđani sjutra (21 h) u Parizu protiv PSŽ-a igraju prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

I pored toga cilj je jasan - osvajanje evropske titule.

„Osjećaj je dobar, imamo svo samopouzdanje ovoga svijeta. Biće teška utakmica jer je protivnik težak. Oni su ekipa koja teži osvajanju Lige šampiona, baš kao i mi. Ovo je moglo da bude i finale. Želimo da eliminišemo ozbiljnog konkurenta iz Lige šampiona“, rekao je trener Reala Karlo Anćeloti na konferenciji za medije.

Titulu želi i PSŽ.

„Obje ekipe osjećaju pritisak jer igraju protiv velikog rivala. Ne moramo previše da razmišljamo unaprijed. Moramo dobro da se pripremimo za ovu utakmicu i da iznesemo pritisak. To nije opsesija, to je motiv. Igramo protiv velike ekipe na spektakularnom stadionu. Utakmica nije teška za pripremu, jer je glava, što je najvažnije, podešena na 100 odsto. Trener mora da napravi plan, ali mi smo dvije prepoznatljive ekipe. Ni nama, ni njima nije teško da se pripremimo za dvoboj“.

I dalje se ne zna da li će Real moći da računa na najboljeg igrača Karima Benzemu.

"Odradio je trening, trčao je… Ali, vidjećemo šta mu osjećaj govori. Moram da sačekam i vidim šta će on reći, od njega mnogo toga zavisi. Nije igrao mjesec dana, ali to je Karim. Ako se osjeća dobro – mora da igra“, poručio je Anćeloti.

Revanš je 9. marta u Madridu.

Bonus video: