Gvardiola nezadovoljan loptom u Liga kupu

0 komentar(a)
Pep Gvardiola Mančester siti, Foto: Reuters
Pep Gvardiola Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2017. 15:36h

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola je poslije pobjede nad Vulverhemptonom i plasmana njegove ekipe u četvrtfinale Liga kupa bio nezadovoljan zvaničnom loptom na tom takmičenju.

Siti je ove sezone na 13 utakmica postigao 42 gola, ali je sinoć slavio tek nakon penala pošto u 120 minuza niej bilo golova.

"Ovo nije ozbiljna lopta za ozbiljno takmičenje. Previše je lagana, stalno se kreće. Nije dobra lopta. Nemoguće je postići gol sa takvom loptom. Ovo nije opravdanje, svi igrači su se pitali čime to igraju. Nema težinu, ništa... Razumijem marketing, novac, ali je neprihvatljivo. Nisu u pitanju samo utakmica, dvije, nego godina ili dvije. Svi igrači se žale", rekao je Gvardiola.

Utakmice Liga kupa igraju se loptama proizvođača "Mitre", a one se koriste i u tri engleske niže lige, za razliku od Premijer lige gdje se koristi Najki lopta.

"Očito, karakteristike su subjektivna stvar. Zabava koja je obezbijedjena tokom sinoćnjih utakmcia očito ukazuje da lotpa ne utiče negativno na takmičenje", navodi se u saopštenju organizatora Liga kupa.

Bonus video: