Inter sanja protiv favorita

”Nerazuri” nakon deceniju u nokaut fazi Lige šampiona, a večeras u prvom meču 1/8 finala dočekuju Liverpul. Bajern u Salcburgu (21 h)

6588 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Liverpula na jučerašnjem treningu, Foto: Reuters
Fudbaleri Liverpula na jučerašnjem treningu, Foto: Reuters

Fudbaleri Intera su 13. marta 2012. godine eliminsani u osmini finala Lige šampiona od Olimpika iz Marseja. Francuska ekipa je prošla dalje zahvaljujući golu u gostima, a “nerazuri” su morali da čekaju cijelu deceniju, sve do sada, da bi opet zaigrali u nokaut fazi elitnog evropskog takmičenja.

Deset godina kasnije pravilo gola u gostima više ne važi, a Inter u prvom meču osmine finala večeras (21 h) dočekuje Liverpul, jednog od glavnih favorita za pehar.

”Prvi korak je bio da prođemo grupu. Taj cilj smo ispunili. Zaslužili smo da igramo ove utakmice. Liverpul je jedan od najboljih evropskih timova. Imaju odličnog trenera, u kontranapadima su opasni, njihovi bekovi rade sjajan posao. Favoriti su na papiru, ali mi smo motivisani”, rekao je u najavi meča trener Intera, Simone Inzagi.

Liverpul je dobro igrao bez Sadija Manea i Mohameda Salaha, da bi povratkom njih dvojice sa Afričkog kupa nacija “redsi” ostvarili pobjedu protiv Lestera i Barnlija.

”Njihovim povratkom imamo više opcija, što ćemo pokušati da iskoristimo. Za ovakve mečeve nam je potrebna svježina, a ekipa zna da nećemo svaku utakmicu igrati u istoj postavi”, poručio je menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

Njemac je pohvalio večerašnjeg rivala.

”Inter je tim sa vrhunskim igračima i vrhunskim trenerom. Izgledaju dobro na terenu, kreativni su, imaju velikih individualnih kvaliteta”, pun hvalopsjeva bio je Klop.

Posljednji, i za sada jedini put Inter i Liverpul sastali su se u Ligi šampiona 2008. godine. Takođe je bila osmina finala. Na klupi Italijana sjedio je Roberto Manćini, Engleza Rafael Benites. Slavio je Liverpul u oba meča - 1:0 u gostima, 2:0 kod kuće.

U drugom večerašnjem meču Salcburg je domaćin minhenskom Bajernu. U sudaru timova koji igraju sličnim, vrlo ofanzivnim stilom, Njemci su apsolutni favoriti, iako su prije četiri dana, u Bundesligi, već do poluvremena primili četiri komada od Bohuma.

”Znamo protiv koga igramo. Bajern je jedan od najboljih timova na svijetu. Jasno je da smo autsajderi. Ipak, želimo da budemo hrabri i da to svoj nametnemo svoj stil igre. Neće biti lako, ali pokušaćemo. Plasmanom u nokaut fazu već smo ispisali istoriju kluba”, jasan je trener austrijskog prvaka, Matijas Jajsle.

Bavarci će pokušati da se iskupe nakon šokantnog poraza od Bohuma.

”Ulazimo u uzbudljiv dio sezone. Salcburg je spreman da se bori, što je dobar znak. Prvi put igraju nokaut fazu i ne bježe od izazova. Biće to sjajno veče u Ligi šampiona”, rekao je trener minhenskog giganta, Julijan Nagelsman.

Revanši u Liverpulu i Minhenu su 8. marta.

Bonus video: