Barselona se sprema za Ligu Evrope, Ćavi: Volio bih da igramo Ligu šampiona

Barselona sjutra (18.45 h) dočekuje Napoli u prvom meču osmine finala Lige šampiona

5124 pregleda 0 komentar(a)
Ćavi na današnjoj konferenciji, Foto: Reuters
Ćavi na današnjoj konferenciji, Foto: Reuters

Fudbaleri Barselone očajno su odigrali grupnu fazu Lige šampiona, osvojili treće mjesto u grupi, iza minhenskog Bajerna i Benfike, pa sezonu nastavljaju u Ligi Evrope.

"Blaugrana" sjutra (18.45 h) dočekuje Napoli u prvom meču šesnaestine finala. Isti timovi prije dvije godine sastali su se u osmini finala Lige šampiona.

"Voljeli bismo da smo u Ligi šampiona i ljuti smo što nije tako, posebno kada pogledamo jučerašnje utakmice, ipak svjesni smo da smo tu gdje smo kao i da bi nam osvajanje ovog takmičenja donijelo povratak u elitu. Barselona nikada nije osvojila ovaj trofej što nam je dodatni motiv, međutim svjesni smo da je Napoli kvalitetan rival. Ovo je prije dvije godine bio susret osmine finala Lige šampiona. Kandidati smo za četvrtfinale, ali ne i favoriti. Rival je fenomenalna ekipa koja se u Italiji bori za titulu", rekao je trener Barselone, Ćavi na konferenciji uoči sjutrašnje utakmice.

Ćavi je proslavio 100 dana na klupi Barse.

"Moramo da nastavimo da se usavršavamo i da napredujemo, ali smo na dobrom putu. Prošli smo kroz probleme sa povredama i virusom korona, iza nas je i januarski prelazni rok... Želim da vratim Barsu gdje joj je mjesto, ali očekuje me dosta posla do cilja. Zahvalan sam na prilici, sve što prolazimo su situacije koje vas tjeraju da rastete kao ličnost i napredujete. Napredovali smo tokom ovih 100 dana iz mnogih aspekata, a to se najbolje vidi u prvenstvu".

Trener Barselone govorio je o pojačanjima. U klub su, u januarskom prelaznom roku, došli Dani Alveš, Pjer-Emerik Obamejang, Adama Traore i Feran Tores

"Obamejang dobro trenira, bio mu je potreban nešto jači rad i već je na sto posto. Pravi je profesionalac. Adama Traore nam donosi mnogo, zreo je, ima odličan način razmišljanja i igrač je koji može da riješi utakmicu. Srećan sam i zbog Toresa, zadovoljan sam kako se snalazi kao centarfor ili krilo. Njegov potpis ja sjajna stvar".

Ćavi je komentarisao i sinoćnji učinak Mesija, koji je u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Reala promašio penal.

"Kada ste Mesi i još igrate za PSŽ normalno je da bude kritika. Ukoliko ne iskoristite jedanaesterac takođe su normalne kritike. Želim mu sve najbolje i za mene je bez dileme najbolji igrač u istoriji", rekao je Španac.

Bonus video: