Agonija CG fudbala: Sutjeska izgubila od Alaškerta

Crnogorski prvak je za 90 minuta stvorio jednu šansu, a nije izveo nijednu pravu ofanzivnu akciju.
81 pregleda 0 komentar(a)
sutjeska, Foto: Vijesti
sutjeska, Foto: Vijesti
Ažurirano: 26.07.2018. 19:49h

Još jedna teška noć za crnogorski klupski fudbal, još jedan poraz i još jedna potvrda stanja u kome se nalazi – Sutjeska je u Nikšiću izgubila 1:0 u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, od prvaka Jermenije Alaškerta, tima skromnih mogućnosti.

Još skromnije djelovao je crnogorski prvak, koji je za 90 minuta stvorio jednu šansu, a nije izveo nijednu pravu ofanzivnu akciju.

Gostima je za pobjedu bio dovoljan bio gol Zeljkovića iz neobične solo akcije, te disciplinovana igra u odbrani, sa petoricom igrača u defanzivnoj liniji, a ostalima uglavnom iza lopte, sa kojom domaćin uglavnom nije znao šta da radi...

Sutjeska je počela bojažljivo i konfuzno, gosti iz Jermenije mirno i stabilno, a u 11. minutu i poveli, nakon niza grešaka domaćeg tima.

Zeljković je presjekao dodavanje na svojoj polovini, zatim krenuo naprijed, lako prevario Nedića, stvorio prostor po desnoj strani, a na kraju iz skoro mrtvog ugla pogodio suprotni ugao slabo postavljenog Giljena...

Tek nakon primljenog gola, Nikšićani su se „probudili“, per minuta kasnije imali idealnu šansu da izjednače, ali je udarac Ćetkovića sa gol linije izbacio Antonić. Još jednom je pokušao Ćetković, iz teške pozicije...

Bio je to samo bljesak, Alaškert je izdržao kratak nalet i ponovo uspostavio kontrolu, posebno u defanzivnom bloku, u kome nije bilo prostora za ofanzivce Sutjeske, koji nisu imali ni ideju kako da ga probiju, osim individualnim akcijama, preko Denkovića.

Rakojević je na poluvremenu uveo Kordića, umjesto veziste Lončara, pokušao da razbije odbranu rivala, ali nije uspio.

Domaći igrači jesu bili na polovini Alaškerta, ali bespomoćni da urade nešto više ni da zaprijete, da se približe makar izjednačenju...

Revanš je za sedam dana. Alaškert nije ostavio utisak nepobjedive ekipe, ali, nažalost, Sutjeska nije pokazala da može da pobijedi ni takvog rivala.

Sutjeska – Alaškert 0:1

Nikšić – Gradski stadion. Gledalaca: Sudija: Alen Bijeri (Švajcarska). Strijelac: Zeljković u 11. minutu.

Žuti kartoni: Stefanović, Cicmil (Sutjeska), Artak Edigarjan, Dagbašjan (Alaškert).

Sutjeska: Giljen, Grivić, Cicmil, Nedić, Bulatović, Lončar (46. Kordić), Stefanović (77. Bubanja), Vuković, Ćetković (83. Osmajić), Denković, Merdović.

Alaškert: Čančarević, Dagbašjan, Praznovski, Voskanjan, Antonić, Zeljković, Žeferson (66. Sekulić), Grigorjan, Artak Edigarjan, Nenadović (78. Marmentini), Manasjan (56. Artur Edigarjan)

Bonus video: