Nedović: Nemamo prostora za kalkulacije

Budućnost na startu drugog dijela šampionata sjutra (17 h) dočekuje Mornar

2905 pregleda 1 komentar(a)
Nedović, Foto: FK Budućnost
Nedović, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti na otvaranju drugog dijela sezone u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi sjutra (17 h) u 20. kolu dočekuju Mornar.

Aktuelni šampion poslije prvog dijela ima devet bodova manje od Sutjeske, a bod manje od Dečića, pa već na premijeri mora da savlada ekipu, koja je pod Goricom uzela bod u prvom dijelu sezone.

„Mislim da je pauza bila duga, kao i svaka zimska kod nas zbog uslova. Svi smo se uželjeli utakmica i tog adrenalina koji utakmice nose sa sobom, kao i takmičarskog naboja“, rekao je u najavi meča za klupski sajt trener Budućnosti, Aleksandar Nedović.

Trener podgoričkih "plavih" je jasan - ekipa ide na pobjedu u svakom meču.

„Očekivanja su najveća moguća, igramo kod kuće, ali i da igramo bilo gdje drugo – nemamo prostora za kalkulacije. Znamo da smo u minusu za prvom i drugom ekipom i od prvog kola ćemo igrati na pobjedu na bilo kom terenu“.

Protivnik na startu je – opasan. Baš kao što je svaka prva utakmica u šampionatu.

„Svakoj ekipi moramo da ukažemo maksimalno poštovanje, pa tako i Mornaru. Mornar je napravio dobru ekipu, predvodi ga čovjek koji je radio dvije i po godine u Budućnosti, poznaje navike naših igrača i to je sigurno neki plus. Međutim, domaćini smo, imamo ogromnu želju za prvim trijumfom i da krenemo onako kako se od nas očekuje“.

„Plavi“ u prvoj utakmici drugog dijela ne mogu da računaju na suspendovanog mladog štopera Damjana Dakića, te povrijeđenog kapitena Vasilija Terzića.

„Kada ne igra kapiten, to jeste veliki hendikep. Kao što znate, propustio je finiš prvog dijela sezone, desio mu se peh na posljednjoj kontrolnoj utakmici pošto je zadobio distorziju zgloba, tako da prva dva kola neće igrati, a možda i tri. Mislim da je april mjesec odlučujući za kompletnu borbu u prvenstvu, tako da sa njim nećemo žuriti“, poručio je 43-godišnji Podgoričanin.

Budućnost je bila aktivna u zimskom prelaznom roku - stigli su Stefan Milošević, Branislav Janković i Ivan Novović.

„Igrači koje smo doveli, kao i igrači koji su tu i koji su prošli jedan težak period u prvom dijelu su pokazali i dokazali da možemo ravnopravno da računamo na sve“.

Novajlije su u konkurenciji za sjutrašnju utakmicu.

„Čim smo uspjeli da dovedemo dva bivša državna reprezentativca, mogu da budem zadovoljan, a očekujem da će kroz igru u našem klubu zavrijediti ponovo taj status. Radio sam sa sva tri igrača koja sam doveo, znaju moje navike i karakter, znam i ja njihov. Mislim da smo prije svega doveli prave momke, a da su pojačanja - ne sumnjam, što će dokazati svojim igrama u dresu Budućnosti“.

Budućnost je u prvom djelu sezone imala veliku podršku navijača.

„Mislim da će da imaju veliku ulogu tokom proljeća, a to su pokazali i na jednom zajedničkom okupljanju povodom otvaranja murala, dok smo bili u karantinu u Ramadi. To je bio jedan lijep gest, održali su lijep motivacioni govor - zahtjevaju otprilike ono što i ja zahtjevam od ekipe - da ekipa daje maksimum i da su momci svjesni u svakom trenutku čiji dres i grb nosimo“, poručio je Nedović, koji je poručio za kraj:

„Nekada na neke stvari ne možete da utičete, ali taj odnos mora da bude na maksimumu. Navijači su u prvom dijelu bili na maksimumu, a očekujem još žešću i agresiviniju podršku u drugom dijelu kako bismo pokušali da zajedničkim snagamo dođemo do željenog cilja“.

Bonus video: