Delibašić protiv Budućnosti: Mornar se neće braniti

Od učinka u prvih četiri-pet kola znaće se i da li smo kadri da se umiješamo u borbu za mjesta koja vode u evrokupove, kazao je trener Mornara Andrija Delibašić

6730 pregleda 1 komentar(a)
Andrija Delibašić, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Andrija Delibašić, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Prvo kolo fudbalskog proljeća na domaćoj prvoligaškoj sceni zatvoriće utakmica pod Goricom između Budućnosti i Mornara (17 sati, TV prenos).

Barani su u avgustu osvojili bod na najvećem stadionu (1:1), a sada im je dodatni adut i trener, Andrija Delibašić, koji je sve do početka ove sezone sjedio na klupi podgoričkih "plavih" kao pomoćnik Mladena Milinkovića.

"Nećemo se braniti. Znamo da Budućnost u svojim redovima dolaskom Jankovića i Miloševića ima pet reprezentativaca, ali smo odlično radili, svi igrači su zdravi i spremni da pokušaju da prirede iznenađenje. To bi za nas bio i remi na najvećoj domaćoj pozoronici i protiv ekipe koja se sjajno pojačala", kazao je Delibašić.

Povezani članci

17. Februar 2022.

Nedović: Nemamo prostora za kalkulacije

Mornar je pripreme proveo u Baru, odigrao nekoliko dobrih i rezultatski uspješnih pripremnih utakmica, poput remija sa Sutjeskom.

"Osim nekoliko dana kada je bio jak vjetar, uslovi u Baru bili su odličini. Nije bilo povreda, ekipa je pojačana. Tu je sada Aleksandar Vujačić, Baranin koji će biti kapiten, te Baošić i Muzurović iz Budućnosti ali i krilni napadač Raičević, koji se priključio iz Sutjeske posljednjeg dana prelaznog roka. Za nas su veliko pojačanje i oporavci nakon dužih povreda štopera Raša i veziste Sekulovića. I darago mi je da najjačom mogućom provjerom krećemo u nastavak, jer je Mornar od kada sam došao najbolje partije pružio protiv najjačih ekipa - Sutjeske i Dečića", dodaje Delibašić.

Barani su jesenas, pod Slavoljubom Bubanjom, dobro počeli prvenstvo, ali su potom vezali 10 utakmica u kojima nisu slavili pobjedu. Negativnu seriju prekinuli su tek u posljednjem jesenjem meču, pobjedom nad Iskrom u Danilovgradu za 6. mjesto na tabeli sa 24 boda.

"Od učinka u prvih četiri-pet kola znaće se i da li smo kadri da se umiješamo u borbu za mjesta koja vode u evrokupove", zaključio je Delibašić.

Bonus video: