Nedović: Bilo je teško igrati prvo kolo, momci su bili sjajni

Bekovi lansirali Budućnost u prvom kolu nastavka - golovima Raspopovića u 57. i Ražnatovića i 93. minitu "plavi" su pobijedili Mornar, koji je u međuvremenu izjednačio golom Vujačića iz penala

5793 pregleda 6 komentar(a)
Sa meča Budućnost - Mornar, Foto: FSCG
Sa meča Budućnost - Mornar, Foto: FSCG

Budućnost je u foto-finišu slomila otpor Mornara pod Goricom (2:1) i pobjedom otvorila drugi dio sezone.

"Plavi" su preuzeli drugo mjesto od Dečića i nastavili potjeru za Sutjeskom, koja i dalje ima devet bodova više.

Pobjedonosni gol u trećem minutu sudijske nadoknade postigao je lijevi bek Andrija Ražnatović, nakon nesebičnog dodavanja pojačanja u napadu, Stefana Miloševića, koji je ušao u nastavku.

Domaći su zaslužili da daju gol, šanse su imali Raičković i Milošević (sjajna odbrana golmana Barana Lazara Baltića), ali su i bili srećni da u finišu prvog dijela ostanu sa svih 11 igrača na terenu, jer je start Raičkovića bio za crveni karton.

"Bilo je teško igrati prvo kolo, Sutjeska je pobijedila, a mislim da ne bi bilo u redu da smo se 'spotakli' poslije sjajne igre i odnosa. Da smo igrali slabo, da nismo imali odnos i da igrači nisu htjeli, onda bi to bilo u redu. Mislim da smo protiv Mornara bili sjajni u svim elementima igre i na kraju je pravda zadovoljena“, rekao je nakon utakmice trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

Bekovi su lansirali Budućnost, pošto je prvi gol, u 57. minutu, postigao desni bek Momčilo Raspopović.

Barani su pokazali zube, a izjednačili su preko bivšeg napadača Budućnosti Aleksandra Vujačića, koji je u 63. iskoristio jedanaesterac nakon faula Ražnatovića nad Škrijeljom.

„Zasluženo smo pobijedili Mornar, od koga smo se pribojavali, jer znamo kakav individualni kvalitet imaju sa Grbićem, Ćetkovićem, Vujačićem, Sekulovićem... To je tim sa dobrim ofanzivnim potencijalom, ali mislim da smo to Mornaru uskratili i da smo došli do izražaja u dosta situacija. Prvo je kolo, vjetar nas je ponekad ometao tokom priprema, tako da mogu da nađem negdje opravdanje za veliki broj promašenih šansi“, dodao je Nedović.

Bonus video: