Mijatović zaustavio Ferencvaroš, asistencija Camaja (VIDEO)

MTK iznenadio favorita u budimpeštanskom derbiju (0:0), golman crnogorske reprezentacije se istakao sa osam odbrana, Camaju VAR poništio lijep gol u remiju Kišvarde sa Paksom (3:3)

5811 pregleda 1 komentar(a)
Milan Mijatović, Foto: Savo Prelević
Milan Mijatović, Foto: Savo Prelević

Zapaženu rolu imali su crnogorski fudbaleri u 21. kolu mađarske OTP Bank ligi.

Golman naše reprezentacije Milan Mijatović blisao je u velikom budimpeštanskom derbiju i najzaslužniji je što je njegov MTK zaustavio favorizovani Ferencvaroš (0:0).

Fudbaleri Ferencvaroša, lideri na tabeli, 18 puta su tukli ka Mijatovićevoj mreži, osam lopti išlo je u okvir gola, ali je 34-godišnji čuvar mreže sve odbranio.

MTK se grčevito bori za opstanak, trenutno je pretposljednji, u zoni ispadanja, a najbliži tim koji je u bezbjednoj zoni - Debrecin, bježi dva boda.

Sjajnu rolu imao je i Driton Camaj, koji nije imao sreće da se u remiju njegove Kišvarde protiv Paksa (2:2) upiše u listu strijelaca.

Zapravo, postigao je gol, i to za 3:0 u 29. minutu, proslavio ga sa saigračima, ali je na intervanciju VAR-a dosuđen ofsajd - u pitanju su bili centimetri... Umjesto 3:0 nakon pola sata, već do poluvremena je bilo 2:2, na kraju 3:3...

Camaju se, ipak, piše asistencija kod prvog gola.

Trećeplasirana Kišvarda je propustila priliku da se izjednači na vrhu sa Ferencvarošem, ali Camajev tim svakako uživa u statusu najprijatnijeg iznenađenja mađarskog šampionata.

Bonus video: