Adžović: Računajte na Jezero!

Plavljani u Danilovgradu šokirali Dečić (4:2), sada se spremaju za Sutjesku, vezista Aldin Adžović upozorava na snagu tima

3136 pregleda 99 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Startom proljećnjeg karavana u Telekom 1. CFL najzadovoljnija može da bude ekipa Jezera. Plavljani su uspjeli da postignu čak četiri gola jednom od favorita, kandidatu za titulu - u zimskom prelaznom roku jako pojačanom Dečiću. Tri boda na domaćoj utakmici, ali daleko od kuće - u Danilovgradu, Jezero je zaslužilo pobjedom nad Tuzanima od 4:2.

Pobjedi je doprinio i ofanzivni vezista koji je ponikao u Dečiću, Aldin Adžović koji je u finišu pogodio za konačnih 4:2 protiv kluba za koji je igrao u nekoliko navrata.

”Sigurno im nije pravo da sam postigao gol, ali meni nije krivo. Naprotiv - to je posao i moramo da ispunimo ciljeve i igramo za ekipu. A uradili smo to odlično, mada je i Dečić odigrao dobru utakmicu u kojoj je pokazao kvalitet. Imali su šansu na samom startu da povedu, kada je Kristijan Vulaj pogodio prečku. Ipak, smatram da smo zasluženo pobijedili, a i igrali smo na pobjedu”, naglasio je Adžović, koji je postigao drugi gol ove sezone, a ima i četiri asistencije.

Na debiju u dresu Plavljana oduševio je Argentinac Rodrigo Faust, koji je dao prva dva gola, a drugi spektakularno - “makazicama”, a nakon što se Dečić dva puta vraćao u igru, Tuzanima su presudili povratnik iz Singapura Armin Bošnjak, kao i Adžović.

”Cilj Jezera je da izbori direktan opstanak. Uz našu pobjedu išli su nam u prilog i ostali rezultati. Ali, mi razmišljano samo o prvoj sljedećoj utamici, a pokazalo se da smo se odlično pripremili za meč sa Dečićem. Nadali smo se pobjedi i uspjeli da je ostvarimo. Nije se samo Dečić pojačao, mi smo u januaru dobili dobra pojačanja, uz Fausta i Bošnjaka došao je i Australijanac Endrju Marveđo, povratnik Ilija Radunović i Milisav Perošević iz Inđije. Pojačana je konkurencija, ali su se novajlije odlično uklopile i zaista imamo odličnu atmosferu. Podržavamo ih i radimo na tome da se pridošlice što bolje osjećaju i brzo prilagode, jer to je preduslov dobrih rezultata”, kaže Adžović, koga je oduševila partija Argentinca Fausta.

”Vidjelo se tokom priprema da zna, da ima kvalitet, ali nismo mogli ni da naslutimo koliko je u stvari dobar. Utakmice su mjerilo a već u prvoj utakmici je eksplodirao, pokazao enormnu klasu i znanje. I Bošnjak je prve minute odlično iskoristio, predstavio se kao zaista zahvalan saigrač”.

Plavljani nisu imali spektakualrne pripreme u inostranim centrima, ali su pokazali da su dobro radili.

”Nismo izgubili nijednu pripremnu utakmicu - tri pobjede i dva remija. Trenirali smo na terenu Budućnosti, boravili smo u ‘Splendidu’, a sada smo opet u Podgorici. Postoje neke naznake da ćemo nakon utakmice sa Sutjeskom u utorak krenuti za Plav. Zbog snijega nismo mogli prije, a opet ćemo igrati domaće utakmice u Beranama”.

Slijedi gostovanje lideru, ekipi Sutjeske.

”Biće izuzetno teško, ipak je Sutjeska prva i po meni ima najbolju ekipu. Pokušaćemo, igraćemo na bodove, pa vidjećemo... Naš trener Mladen Lambulić će nam predočiti plan, pokušaćemo da iznenadimo i njih. Protiv Dečića smo pokazali da imamo igru”, zaključio je Adžović.

Jezero je nakon 20. kola sa 21 bodom na svega dva od zone opstanka, a od posljednjeg mjesta i direktnog ispadanja je udaljeno velikih 11 bodova.

Bonus video: