Vatromet u derbiju ruža: Junajted za 70 sekundi ispustio 2:0, pa srušio Lids na krilima mladog Šveđanina

Junajted je stigao do četvrtog mjesta sa 46 bodova

15337 pregleda 1 komentar(a)
Entoni Elanga postiže gol za 4:2, Foto: Reuters
Entoni Elanga postiže gol za 4:2, Foto: Reuters

Ovakav spektakl može da ponudi samo Premijer liga - Mančester junajted je slavio u derbiju ruža protiv Lidsa u gostima 4:2, u meču preokreta i uzbuđenja.

Gosti su imali velikih i bezbjednih 2:0, domaćin za minut i deset sekundi stigao do 2:2, da bi Junajted ne samo izbjegao još jedan nokaut, već je došao do vrijedne pobjede u borbi za plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Junajted je na Eland roudu poveo u 34. minutu golom Harija Megvajera - 140 "propuštenih" kornera trebalo je "đavolima" da pogode gol rivala.

"Postiđen sam tim podatkom. Ja sam važan dio sistema kod prekida, nismo bili dovoljno dobro u tom segmentu. Da smo dali više golova iz prekida, bili bismo bolji na tabeli", kazao je Megvajer.

Kada je Bruno Fernandeš povisio na 2:0 krajem poluvremena izgledalo je da će tim Ralfa Rangnika konačno odigrati mirnu utakmicu u skladu sa kvalitetom.

Nije, međutim, bilo tako.

U 53. minutu Rodrigo je smanjio, a u prvom narednom napadu, 70 sekundi kasnije, Rafinja izjednačio na 2:2.

Rangnik je reagovao izmjenom i pogodio - ubacio je Entonija Elangu, koji je u septembru prošle godine blistao u dresu mlade selekcije Švedske protiv Crne Gore u Podgorici i postigao dva gola u pobjedi 3:1.

Elanga je unio novu energiju i pokrenuo ekipu.

Nakon što je Fred u 70. minutu donio novo vođstvo gostima, mladi napadač je u finišu upisao drugi gol u Premijer ligi i potvrdio pobjedu - 4:2.

Junajted je stigao do četvrtog mjesta sa 46 bodova, ima četiri više od Vest Hema i Arsenala, ali "tobdžije" imaju čak tri meča manje.

Lids je u posljednja četiri kola osvojio samo bod, nalazi se u opasnoj zoni.

"Nakon 2:2 imali smo šansu za 3:2, a oni su dali gol iz prve opasne akcije u 2. poluvemenu. Moramo da se branimo bolje. Primili smo 50 golova, to je previše. Da li sam zabrinut? Naravno, kako ne bih bio", kazao je trener Marselo Bijelsa.

Bonus video: